Kézilabda

2021.08.24. 16:59

Tornával emlékeznek Füzesi Ferencre

Egy serdülőtornával állít emléket Füzesi Ferencnek a PSN Zrt. kézilabda-szakosztálya vasárnap, amelyen a pécsi sportszervezet mellett lány vonalon a Komló, a Mohács, a Szekszárd, míg a fiúknál a NEKA, az Orosháza, a Balmazújváros, illetve a Tatabánya sorakoztatja majd fel tehetségeit.

K. B.

20191019 Kozármisleny Kozármisleny (fehér) - Mohács NB I B. női kézilabdamérkőzés Fotó: Laufer László LL Új Dunántúli Napló Füzesi Ferenc Mohács vezetőedző

Fotó: Laufer László

– Elsősorban azért hoztuk létre ezt az eseményt, mert Füzesi Ferenc ikonja a pécsi kézilabdának, Kakas Jánossal, Kovacsics Miklóssal olimpikonjai a sportágnak. Mindenféleképpen megérdemli, hogy méltó módon őrizzük az emlékét, ezzel a hagyományteremtő tornával évről évre adózzunk az emléke előtt. Ez a legkevesebb, amit megtehetünk, illetve vele együtt próbálunk majdnem minden olyan, sajnos már nem közöttünk lévő, pécsi kézilabdázóra a különdíjakkal megemlékezni, akik nagyon sokat tettek ezért a sportért – árulta el lapunknak Kovács Gábor, a PSN Zrt. kézilabdaszakágának szakmai igazgatója.

A legjobb hazai játékosnak járó elismerést is Füzesi Ferencről nevezték el a szervezők. A lányok között legjobban teljesítő hálóőr a Kovacsics Miklós, míg a fiúknál a Tóth András díjat vehet majd át. A legjobb lány mezőnyjátékos a Schmidtné Holub Máriáról, a fiú a Perger Ferencről elnevezett emlékkel gazdagodik majd. A gólkirálynő vagy gólkirály a Németh Zoltán díjat kapja majd.

A vasárnapi emléktornát két helyszínen rendezik meg

– Úgy akartuk a tornát megrendezni, hogy azokat a klubokat, ahol a Baresz dolgozott, lássuk vendégül Pécsen. A Szombathely nem fogadta el a lányoknál a meghívást, mindenki más igen, a névsort pedig a Szekszárddal és a NEKA-val kiegészítettük, mert ott kimondottan erős kapcsolatokat ápolt – folytatta Kovács.

Vasárnap 8.00-kor lesz a hivatalos megnyitó a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A lányok programja 10 órakor kezdődik a Széchenyi Gimnázium csarnokában a PSN–Komló meccsel, amit a Mohács–Szekszárd követ. A fiúk egy órával korábban nyitnak a Lauberben, ott a szervezők az Orosházával meccselnek. A mérkőzések kétszer 25 percesek lesznek.

A program

Lányok (Széchenyi Gimnázium): PSN–Komló 10.00, Mohács–Szekszárd 11.00, Komló–Mohács 12.00, PSN–Szekszárd 13.00, Szekszárd–Komló 14.00, PSN–Mohács 15.00.

Fiúk (Lauberd Dezső Sportcsarnok): PSN–Orosháza 9.00, Komló–NEKA 10.00, PSN–Balmazújváros 11.00, Tatabánya–Komló 12.00, Balmazújváros–Orosháza 13.00, NEKA–Tatabánya 14.00.

V.-VI. helyért: 15.00.

Bronzmérkőzés: 16.00.

Döntő: 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában