Kézilabda

2021.09.10. 19:27

A Pécsi VSE Komlón fogadja a Tatát

A két baranyai női csapat meccsével indul a másodosztályú szezon.

K. B.

Forrás: Shutterstock

Két baranyai érdekeltségű találkozóval rúgják be a női kézilabda NB I. B. motorját szombaton. Délután háromtól a Komárom VSE otthonában a Kozármisleny lesz pályán, míg 18.00-tól a Csurgó szurkolói a Mohács elleni csatát láthatják. A forduló másik három meccsét a Nyugati csoportban vasárnap rendezik.

Előbbinek a tavalyi NB II.-es északnyugati bajnok ellen mindenképpen győzelemmel kellene kezdenie, ha meg akar felelni az elmúlt évek célkitűzéseinek, a feljutás kiharcolásának, bár az átalakított bajnoki rendszer ad majd lehetőséget a javításra. A mohácsiak a felkészülés elején már találkoztak aktuális ellenfelükkel, akkor egygólos vereséget szenvedtek a tesztelés közben.

A szombati program a női NB I. B. Nyugati csoportjában: Komárom VSE–Kozármisleny SE (15.00), Csurgói NKC–Mohácsi TE (18.00).

A férfiak mezőnyében is elkezdődik ezen a hétvégén a másodosztályú bajnokság. A Nyugati csoportban vasárnap rajtol majd el a PVSE, amely a Tatát látja vendégül Komlón 18.00-tól, mivel a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokból kiszorult.

Mint ismert, a pécsiek nagy átalakításon estek át a nyáron, a távozó Kovács Gábor vezetőedző helyét Mirko Vujovics vette át, illetve nyolc új játékos érkezett. A keret kialakításával már az előző idényekhez képest magasabbra szeretnék tenni a lécet. Az új vezetőedző legalább a legjobb ötben szeretne lenni, hogy az átalakított bajnokság második felét a felső házban tölthessék, és ne kelljen a kiesés miatt aggódniuk.

A vasárnapi program a férfi NB I. B. Nyugati csoportjában: PVSE–Tatai AC (18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában