Kosárlabda

2021.09.22. 12:59

Öt perc alatt lerendezte a PVSK-t a címvédő Falco

Gyakorlatilag a sikerre esélytelenül kellett végigjátszania az NB I. nyitómérkőzését a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának, miután borzalmasan kezdett a címvédő Falco Szombathely otthonában.

Kvanduk Bence

20210921 Falco - Pécs Férfi kosárlabda bajnokság, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Nagyon gyengén kezdett Szombathelyen a PVSK. Az első hat és fél percben mindössze két pontot tudott szerezni a Panthers, Bryson zsákolt egyet. Ezzel szemben a Falco ez idő alatt húszig jutott, s gyakorlatilag az érdemi kérdéseket lerendezte, hiszen látszott, osztálykülönbség van a pécsiek és a címvédő közt.

Bár ezt követően valamelyest összekapták magukat a vasutasok, csináltak egy 7-0-s rohanást, de ez csak arra volt elég, hogy csak 14 pont legyen az első szünetben a különbség.

A folytatásban nem igazán változott a forgatókönyv. A Panthers szép lassan szakadt le ellenfeléről, s csak abban reménykedhettek a szurkolók, hogy nem lesz harminc pont a végére a különbség a csapatok között. A nagyszünetben viszont így is 49-25 volt az állás.

A fordulás után már nem igazán erőltette a Szombathely a játékot. Épp csak annyira, hogy a közönségét szép megoldásokkal szórakoztassa. A találkozót pedig egy momentumban tökéletesen összefoglalta, amikor egy leindítás után Haynes-Jones olyan blokkot kapott, aminél nem is igazán kellett magát megerőltetnie a visszaérő védőnek, Golománnak.

Az utolsó negyedre már mindkét csapat feladta a védekezést, s csak a pontgyűjtéssel foglalkozott, a Panthers pedig csak annak köszönheti, hogy nem érte el ellenfele a 100-at, hogy az utolsó tripla kimaradt, az ismétlésnél pedig csak ziccert vállalt Perl.

Szombathely–PVSK-Veolia 99-77 (25-11, 24-14, 23-19, 27-33)

Férfi kosárlabda NB I., 1. forduló. Szombathely, Savaria Aréna. Vezette: Papp P., Nagy V., Jakab. Szombathely: VÁRADI 11/3, Somogyi Á. 7/3, Benke 5, GOLOMÁN 20/6, Keller 12/3. Csere: PERL 19, Barac 7, Kovács B. 4, Clark 11/6, Verasztó, Sövegjártó, Takács Zs. 3/3. Milos Konakov. PVSK: Illés 5/3, Popadics, BRYSON 27/12, Ivosev 6/3, Brkics 12. Csere: Haynes-Jones 18/9, Goldring 2, Bíró O. 5/3, Doktor 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Ez következik (09. 26., 18.00): PVSK-Veolia–Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában