Kosárlabda

2021.10.25. 10:54

A végén a Panthers játszott higgadtabban

Nem okozott komolyabb problémát a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata számára a Sopron az NB I. 7. fordulójában.

Kvanduk Bence

Bár ahogyan megszokhattuk, egy kissé lassan indult be a Pécs, de így is végig ott tudott lihegni az első negyedben ellenfele nyakán.

A következő tíz percben aztán fordult a kocka, s már egy hét pontos előnyt is ki tudtak dolgozni Brysonék, ez a különbség viszont majdnem teljesen eltűnt a nagyszünetre, ami félreértéseket, és kapkodást is okozott a pályán.

A fordulást követően, amikor már nem volt kötelező egy fiatalt a parketten tartani, belelendült a Panthers. A védelem állta a hazaiak rohamait, s így a másik oldalon Brkicsék könnyű kosarakat szerezhettek. Sikerült is kiépíteni egy olyan 10 pontos előnyt, aminél úgy tűnt, ezen a találkozón már nem lesz min aggódni. Ennél nagyobbat viszont nem is lehetett volna tévedni, ugyanis a záró tíz percben ismét felzárkóztak Braniszlav Dzunics tanítványai, sőt, fordítottak is.

A végjátékban viszont a vasutasok higgadtabbak tudtak maradni, és bedobták helyzeteiket, ez pedig egy hat pontos sikert jelentett a leghűségesebb városban.

Sopron–PVSK-Veolia 70-76 (15-13, 15-19, 14-22, 26-22)

Férfi kosárlabda NB I., 7. forduló. Sopron, Novomatic Aréna. Vezette: Földházi, Tóth C., Farkas G. Sopron: Collins 3/3, MYERS 29/9, FORD 13/3, Sitku 2, Montgomery 8. Csere: Takács N. 5/3, Werner 2, Csataljay 8/3, Csendes, Scholl. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics. PVSK: Illés 8/6, Armaghani 3/3, Bryson 9/9, Gordon 3, BRKICS 17. Csere: HAYNES-JONES 19/9, Popadics, IVOSEV 9, Bíró O. 8/6. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Más pályákon

Vasárnap két kifejezetten erős, akár a bajnoki címre is esélyes csapat is összecsapott. Az Alba Fehérvár a Szolnoki Olajbányászt fogadta. A találkozón nagy csata dúlt, de a szezon eddigi részében gyengébben muzsikáló hazaiak ezúttal is alulmaradtak, így továbbra is hátulról figyelik a legjobb nyolcat.

További eredmények: Kecskemét–Szeged 100-86, Oroszlány–Paks 85-65, Kaposvár–Debrecen 96-91, Alba Fehérvár–Szolnok 81-88.

 

Ezek is érdekelhetik