Aerobik

2021.10.06. 16:07

Bali és Mazács is remekelt az Eb-n

A magyar aerobikosok az eddigi legeredményesebb Európa-bajnoki szereplésükön vannak túl, melyben nagy szerepet vállalt a PSN Zrt. két kiválósága, Bali Dániel és Mazács Fanni is.

Móga Richárd

Forrás: PSN

A tizenkettedik aerobik Eb-re büszkén emlékezhetünk vissza, ugyanis a magyar küldöttség két arany-, egy ezüst-, illetve egy bronzéremmel tért haza az olasz városból.

A nívós rendezvényen 25 ország képviseltette magát. A járványügyi intézkedések miatt a nézőtéren csak minden harmadik széket lehetett elfoglalni, de a versenyzőknek legalább így mégsem egy kongó stadionban kellett szerepelniük.

Bali Dánielnek már volt egy Európa-bajnoki címe 2017-ből, viszont az elmúlt két esztendőben nem versenyzett egyéniben nemzetközi porondon.

A pécsi sportoló talán álmában sem gondolta volna, hogy mindhárom színű éremből begyűjt egyet a verseny végére. Kiváló gyakorlatával maga mögé utasította az egész mezőnyt és aranyérmet szerzett a férfiaknál. Párosban pedig Mazács Fannival csak egy hajszállal maradtak le az aranyról. A PSN sportolói emellett a Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Szöllősi Panna hármast kiegészítve csoport bronzérmet szereztek.

– Nem volt olyan ambícióm, hogy én ezt meg akarom nyerni. Elsősorban magam miatt csináltam, magamnak szerettem volna bizonyítani. – kezdte nyilatkozatát Bali Dániel. – Párosban és csoportban is nagyon tisztességes és szép gyakorlatokat csináltunk. Végezhettünk volna egyel jobb helyen is, de hát ilyenek a pontozási sportágak.

Mazács Fanni is hasonlóképp élte meg az elmúlt tornát. – Mentálisan és fizikálisan is egy elég fárasztó verseny volt, de azt gondolom, hogy minden perce megérte. Hiányérzet talán egy nagyon kicsi van bennem, hiszen mindkét kategóriában, párosban és csoportban is nagyon közel voltak a fényesebb érmek. De alapvetően nagyon elégedett és boldog vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában