labdarúgás NB II.

2021.10.28. 12:38

Felnőtt válogatottságra törekszik Redzic Damir

A pécsi születésű Redzic Damir a szebb időket is megélt harkányi csapatnál kezdte labdarúgó pályafutását, de megfordult a Kozármisleny és a PMFC csapatánál is. A 18 esztendős sportoló a FTC kötelékében szerepel, az U19-es magyar válogatott tagja, és jelenleg az NB II.-es Soroksárt erősíti.

Móga Richárd

Forrás: MLSZ

– Szokta követni a baranyai csapatok eredményeit?

– Igen, minden forduló után megnézem az éppen aktuális eredményeket, de leginkább a PMFC és a Kozármisleny meccsei azok, amelyekre igazán kíváncsi vagyok – válaszolta a Ferencváros tehetsége.

– Miben fejlődött a legtöbbet, amióta elkerült Pécsről?

– Mindig jó érzéssel tölt el visszaemlékezni a PMFC-re és a Kozármislenyre is. Ott kezdtem a pályafutásom, jó edzőkkel dolgoztam, és nagyon jó csapattársaim voltak. Az FTC-nél minden erővel arra összpontosítanak, hogy egy játékos kihozza magából a maximumot, és minél jobban szerepeljen. Itt fejlődtem igazán a technikai dolgokat tekintve, ráadásul taktikailag és mentálisan is nagyon megerősödtem.

– Mit vár magától ebben a szezonban?

– Jelenleg kölcsönben futballozom az NB II.-ben szereplő soroksári csapatnál. Nagyon jól érzem magam itt az együttesnél. Az a célom, hogy minél több mérkőzésen pályára léphessek, és sok tapasztalatot szerezzek. Az U19-es korosztályos magyar válogatottal szerencsére remekül szerepeltünk az Európa-bajnoki selejtezőkön, így bekerültünk az elitkörbe. Itt is hasonló eredményességet és továbbjutást várok. Mindent beleadok, és megpróbálok Soroksáron és a válogatottban is minél több gólt szerezni, és gólpasszt adni.

– Miben különböznek a Ferencváros edzései?

– A Ferencvárosi Torna Club nem véletlenül az ország legnépszerűbb klubja, ugyanis itt szerepelnek a legjobb magyar labdarúgók, tehetséges külföldiekkel karöltve. Az FTC-nek hosszú évek óta nem volt ilyen erős kerete, mint most. Az edzések nagyon élvezetesek és dinamikusak. Minden egyes gyakorlatot maximális sebességgel és intenzitással kell végrehajtani.

– Kitől tanult eddig a legtöbbet a zöld-fehéreknél?

– Amíg a labdarúgó NB III.-ban játszottam, az FTC második számú csapatánál, addig sokat tanultam Leandrótól. Szerencsésnek éreztem magam, ugyanis az élvonalbeli gárdából is sokat segített többek között Sigér Dávid, Eldar Csivics, valamint Adnan Kovacsevics is. De mindemellett az egész csapat nagyon gyorsan befogadott, és segített a beilleszkedésben és a fejlődésemben.

– Mik a tervei a jövőben?

– A közeljövőben a fejlődésem és a tapasztalatok szerzése a legfontosabb. A távoli jövőben a magyar válogatott tagja szeretnék lenni, aki sikerekkel tudja megörvendeztetni a szurkolókat. Jelenleg viszont a legfőbb célom az, hogy Soroksáron jól szerepeljek, és bekerüljek a Ferencvárosi Torna Club NB I.-es csapatába, és stabil tagja lehessek az együttesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában