Kosárlabda

2021.10.05. 20:15

Háromból háromnál jár a PEAC

A Diósgyőr sem tudta megállítani a remek formában lévő NKA Universitas PEAC-ot. Csirke Ferenc együttese egy őrült meccsen, hosszabbítás után gyűrte le riválisát a női kosárlabda NB I. 3. fordulójában.

Szabó Dániel [email protected]

Wentzel Nóra remekül kezdte a mérkőzést, a pécsiek válogatott kiválósága csapata első nyolc pontjából hatot vállalt, s lendületes játékával társait is húzta magával, így 5 perc játék után 16-7-re lépett meg a PEAC. Az első negyed vége és a második negyed eleje viszont a miskolciaké volt, akik pillanatokon belül visszajöttek a mérkőzésbe. Csirke Ferenc ezt követően ki is kérte első idejét, ami Sarok Nikolettre olyan jó hatással volt, hogy egymás után két hárompontost is elsüllyesztett. Innentől ismét felfelé vezetett az út. A félidőben 44-33-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A Diósgyőr azért nem adta könnyen magát, Földi Attila a második félidőre felpörgette az övéit. A pécsieknek nem esett jól a vendégek agresszív játéka, 4 perc alatt mindössze 1 pontot hoztak össze Szücs Rékáék, a DVTK így feljött 2 pontra. Kányásiéknak az egyenlítésre is megvolt az esélye, de a harmadik negyed második felére ismét összekapta magát a PEAC. Az utolsó negyedre 5 pontos hazai vezetéssel fordultak a felek. A záró etap felénél még úgy tűnt, viszonylag simán behúzzák a meccset Kiss Virágék, azonban 50 másodperccel a vége előtt fordítottak a miskolciak. A végén Dudásová bravúrtriplája kellett ahhoz, hogy hosszabbításra mentse a mérkőzést a PEAC.

A ráadásban Sarok volt a hős. A pécsi csapatkapitány egymás után háromszor célzott jól a vonalon kívülről, ami végül eldöntette a mérkőzést – 84-78-ra nyert a PEAC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában