Sakk

2021.10.07. 14:21

Kezdődik a sakkozók bajnoksága

Baranya Hétvégén megkezdődik a sakkozók országos csapatbajnoksága, ebben több baranyai szakosztály érdekelt.

Horváth L.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Komló I. az NB I. Charousek-­csoportjában szerepel (de ott a nyitányon szabadnapos lesz, csak október 31-én kapcsolódik be, amikor a Balatonfüredet látja vendégül) a Komló II., a Karmin és a Szentlőrinc pedig az NB II.-ben játszik. Az első fordulóban most vasárnap a Komló II. a Kaposvári Bástyát, a Karmin a Decset, míg a Szentlőrinc a Nagyatádot fogadja.

– A csb-t tavaly a vírusjárvány miatt nem rendezték meg, tavalyelőtt pedig ugyanebből az okból csonka volt a bajnokság – mondta Bóta András, a Baranya Megyei Sakk Szövetség elnöke, aki 20 éve tölti be ezt a tisztet. – Újság a kiírásban, hogy a legfelső szintet innen kezdve Szuperligának nevezik, itt Baranyából nincs senki.

Ami pedig a megyebajnokságot illeti, az csak januárban rajtol, még nem tudni, hogy megmarad az I. és a II. osztály vagy sem. Ez majd novemberben dől el, amikor megbeszélés lesz az érdekelt klubok képviselőivel, ők döntik el, hogyan tovább. Van, aki a két osztályt javasolja, míg mások csak az egy mellett voksolnak. Majd meglátjuk, melyik elképzelés kap több szavazatot.

Az országos csapatbajnokság 2022. április 10-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában