Búcsú

2021.10.27. 20:11

Kiesett a Magyar Kupából a PMFC

Búcsúzott a Magyar Kupától az utolsóként állva maradt baranyai labdarúgócsapat, a PMFC is, amely 23 perc alatt kétgólos hátrányba került Csákváron, s ebből nem tudott felállni a bizonyítási lehetőséget kapó nyári igazolásokkal.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Valamivel az első negyed órán túl szerezték első góljukat a hazaiak. Egy jobb oldali szöglet az ötös rövid oldalára kanyarított Bakos, ahol egyedül találta meg a védők gyűrűjéből kitörő Mimet, aki így zavartalanul fejelt Bukrán kapujába.

A Pécs gondjai nem sokkal később tovább növekedtek. Bakos baloldali szabadrúgása pattant a védőkről Molnár Rajmund elé, aki egy igazítás után tizennyolcról a kapu jobb oldalába zúdította a labdát.

A 36. percben aztán meg volt a lehetősége Geigernek a szépítésre, egy fellőtt labdát vett át remekül, de lövését bravúrral, lábbal védte Zelizi. Percekkel később viszont Bukránnak is meg kellett mutatnia, képes hasonlóra, Magyar újabb távoli lövését hárította nagyot nyújtózkodva.

A fordulást követően a Csákvár már nagyon ráért, s a PMFC hiába igyekezett, nem tudta mattolni a védelmét. Bár Bukránnak így is volt dolga, ahogy a hazaiak kapusának is akadt védeni valója.

Csákvár–PMFC 2-0 (2-0)

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló.

Csákvár: Zelizi – Hosszú, Vaskó, Koval, Körmendi – Bakos (Mészáros D., 77.), Magyar Zs. – Mim (Ominger, a szünetben), Murai, Molnár R. (Major G., 77.) – Kalmár (Torvund, 68.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

PMFC: Bukrán – Marques-Airosa, Tölgyesi, Preklet, Svedyuk (Katona, 68.) – Grabant (Adamcsek, 62.), Hursán, Kövesdi (Kónya, a szünetben), Károly (Sági, 68.) – Bíró, Geiger (Hegedűs, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Mim (18.), Magyar R. (23.).

Az NB I.-es csapatok eredményei: Tököl (Pest I.)–Ferencváros 0-7, Kisvárda–MTK 4-1, Győr (NB II.)–Puskás Akadémia 1-0, Budafok (NB II.)–Újpest 1-2, Szeged (NB II.)–Mezőkövesd 1-1. A Szombathely–Gyirmót és a Kecskemét–Debrecen hosszabbítása lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában