Labdarúgó megye I.

2021.10.22. 12:11

Korábbi pályáján lesz vendégségben a PEAC

Városi rangadót rendeznek a labdarúgó AutóCity Volkswagen Megyei I. osztály 10. fordulójában, vasárnap a PVSK fogadja a PTE-PEAC csapatát a Verseny utcában, az egykori PEAC-pályán. A Mozsgó-Szentlőrinc II.-re is rangadó vár, Villányban vendégeskedik, míg a listavezető Pécsvárad a Lovászheténnyel csap össze.

Szabó Dániel

a20210306_Mohács (piros) - PVSK megye I. labdarúgó mérkőzés_Mohács_LL_DN

Október 24., vasárnap, 14.30

PVSK (7.)–PTE-PEAC (2.)

Ez a párosítás mindig is igazi presztízscsatának számított, s most vasárnap sem lesz másként. A Verseny utcai csapatok az előző kiírásban is emlékezetes mérkőzéseket játszottak egymással – előbb a PEAC nyert 8-0-ra, majd a PVSK egy 4-2-es győzelemmel vágott vissza városi riválisának. Vesztett pontok tekintetében csupán 1 pont választja el a feleket tabellán. Tóth Máté gárdája a hozható meccseket mind behúzta, azonban eddigi két rangadóján egyaránt kikapott.

Tóth Máté, a PVSK edzője: – A PEAC gyors támadóit meg kell állítanunk, ez kulcskérdés lesz a mérkőzésen. Ha kevés területet hagyunk nekik, jól védekezünk, akkor megszerezhetjük a három pontot. Még ismerkedek a csapattal, a csapat is ismerkedik velem, de nagyon jó ezekkel a srácokkal együtt dolgozni. Előrefelé még mindenképp javulnunk kell, de bízom benne, hogy ebben is fejlődünk idővel. A húzható meccseket így is megnyertük, de most jön még csak a java, most fogjuk magunkat beárazni. Én hiszek benne, hogy odaérhetünk a dobogóra is – emelte ki Tóth.

A PEAC egészen az előző fordulóig veretlenül menetelt, de a Szederkénynek elvitte a három pontot a Várkőiből.

Lőrinc Antal, a PEAC edzője: – A Szederkény elleni meccset is uraltuk, a második félidőben többször is megvolt a lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a vezető gólt, de sajnos kimaradtak a helyzeteket, nem voltunk elég élesek. Majd jött egy előrevágott a labda a 93. percben, Rotaru Adrián pedig eldöntötte a mérkőzést. Egy szerencsétlen meccs volt, de ez egy kijózanító pofon számunkra. Nagyon komoly presztízse lesz a vasárnapi találkozónak. Nehéz úgy játszani, hogy az ellenfél tíz emberrel beáll védekezni, de most egy nyíltabb mérkőzés vár ránk. Egy hullámzó összecsapásra számítok, amelyet az a csapat fog megnyerni, amelyik nagyobb százalékkal használja ki a lehetőségeit.

Október 22., péntek, 14.30

Villány (5.)–Mozsgó-Szentlőrinc II. (4.)

A 10. forduló már ma elrajtol, nem is akármilyen mérkőzéssel, az ötödik Villány a negyedik Mozsgó-Szentlőrinc II.-t fogadja. Mindkét csapat négymeccses győzelmi széria után kapott ki az előző körben, és pontszámban sincs különbség a felek között – tehát órási csatára van kilátás.

Október 24., vasárnap, 14.30

Gyógyfürdő Harkány (15.)–Sport36-Komló (12.)

A Harkány mind a nyolc meccsét elveszítette, ezalatt csupán nyolcszor talált be és 54 alkalommal kapitulált. Ugyan a Komló sem örvend túl jó formának, de nem kérdés, hogy a vendégcsapat a találkozó esélyese.

Bóly (3.)–Siklós (8.)

Mindkét csapat kiválóan teljesít, de a Bóly különösen jól kezdte a szezont. A Pécsvárad mellett már csak Keibl Ede együttese menetel veretlenül, s vesztett pontok tekintetében is csak két pont választja el a listavezetőtől. A siklósiak viszont minden erejükkel azon lesznek, hogy megszakítsák ezt a príma sorozatot.

Sellye (11.)–PEAC PMFC II. (10.)

A PMFC II. fiataljai eddigi legnagyobb sikerüket érték el az elmúlt hétvégén, a rivális Mozsgó-Szentlőrinc II.-t múlták felül 4-1-re, ami nagy önbizalmat adhat a piros-feketéknek. Most Sellyén kell bizonyítaniuk azt, hogy a felnőttek között is megállják a helyüket.

Pécsvárad R-Bus (1.)–Lovászhetény (9.)

A Pécsvárad majdnem az összes rangadóján túl van, de kilenc kör után csak két pontot hullajtott el. Ha nem történik csoda decemberig, akkor lassan őszi bajnokot hirdethetünk. Most vasárnap a Lovászhetény próbálkozna meg azzal, ami a többi csapatnak még nem sikerült.

Kétújfalu (14.)–Boda (13.)

A Bodának iparkodnia kell, ha nem szeretne az alsóházban megragadni. Most jó alkalom nyílhat arra, hogy megkezdje a felzárkózást Ambrusics Róbert csapata, de a Kétújfalu számára is kulcsfontosságú mérkőzés következik.

Szabadnapos: Bóly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában