Tenisz

2021.10.26. 10:08

Már a következő versenyére fókuszál Bartha

Élete első egyéni tornagyőzelmét aratta junior ITF-versenyen Bartha Panna, aki öt sikeres mérkőzést követően bizonyult a legjobbnak a Városmajorban megrendezett II. Olivér Borsos Memorial versenyen.

Móga Richárd

Örömteli hétvégén van túl a PVTC 17 éves teniszezője, miután izgalmas mérkőzéseket játszva egészen a fináléig menetelt, ahol a főtábla ötödik kiemeltjét, a lengyel Magdalena Swierczynskát is felülmúlta.

A megmérettetés első körében biztos győzelmet aratott Bartha Panna szlovák ellenfelével szemben, azonban a második mérkőzésén az egyik honfitársa került vele szembe. Az első szettet simán nyerte a pécsi sportoló, aztán kissé túlpörgött, így sor került a döntő játszmára, amiben jobbnak bizonyult.

A páros küzdelmeket ezen a ponton fel kellett adniuk, ugyanis a párja, a szerb Jovana Grujics második egyéni meccsén kikapott, így a szülei a hazautazás mellett döntöttek.

A negyeddöntőben megverte holland riválisát, majd a legjobb négy között is holland ellenfelet kapott Bartha, ahol először került hátrányba az egész tornán, azonban fordítani tudott.

A döntőre kevesebb izgalom maradt, de ez semmit nem von le abból az érdemből, hogy Bartha Panna első egyéni tornagyőzelmét aratta.

– Nehéz volt a sorsolásom, hiszen már az első körben kemény meccset kellett játszanom – vélekedett Bartha Panna, a PVTC kiválósága.

Két háromszettes mérkőzésen is felülkerekedett

– Voltak meccseim, amelyek fizikálisan nagyon megerőltetőek voltak, de a regenerációhoz minden segítséget megkaptam, és ennek köszönhetően még mindig jó állapotban voltam a döntőre, amit egy szoros szett után aránylag könnyen megnyertem.

A pécsi sportoló nem dőlhet hátra, ma a Székesfehérváron sorra kerülő G2-es tornán indul, november közepén pedig Tunéziában versenyzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában