labdarúgás NB II.

2021.10.27. 09:15

Helesfay bravúrjai már idén is több pontot értek (videó)

Hét közben sem pihenhet a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata, hiszen utolsó baranyai bástyaként jelenése van a Magyar Kupában, Csákváron játszik ma 18.00-tól.

Kvanduk Bence

Fotó: L. P.

Végy egy jó kapust, szól a mondás, de erre a PMFC-nek már jó ideje nem kell költenie, hiszen Helesfay Donát az előző és a mostani idényben is bizonyítja meccsről meccsre, a szűk elithez tartozik a másodosztályban. Ezt pedig a mérkőzések után hallhatóan a szurkolók is gyakran elismerik.

– Ezt jó hallani. Én is úgy gondolom, hogy jól megy a védés, de mióta Pécsen vagyok, azóta ez így van. Ez betudható a stábnak, a kapusedzőmnek, a csapattársaimnak és a családomnak is. Egy kapus akkor tud igazán jó teljesítményt nyújtani, ha kisegítenek a védőink. Egy védés mit sem ér, ha utána nem tisztáznak, és gólt kapunk, illetve nem hagynak kiszolgáltatott helyzetben. Ritka, amikor tisztán kapura rúghat az ellenfél, mindig ott loholnak a nyakukban – kezdte a pécsi hálóőr. – Ez segíthet előrefelé is, hiszen ha jönnek a védések vagy nem kapunk gólt, akkor nem kell rohanni az eredmény után. Ez mindenképpen megnyugtató.

Helesfayban nem csak a tizenhatoson belül bízhatnak a társak, hiszen rendszeresen söpröget az előre húzódó védők mögött, akár a Bayern München klasszisa, Manuel Neuer.

– A játékrendszerünkből adódik, hogy egészen kint kell helyezkednem. Próbálunk mindenkit letámadni több-kevesebb sikerrel. Mióta tartanak tőlünk, azért ez nem olyan egyszerű. Ezért indult nehezen a szezonunk, alkalmazkodnunk kellett nekünk is ahhoz, hogy az ellenfelek más stílust választanak. Közel sem mernek annyira futballozni, mint tavaly – fejtette ki, majd arra is kitért, miért tűnik stabilabbnak az utóbbi fordulókban a csapat.

– Alkalmazkodtunk ahhoz, hogy nem hoznak ki ellenünk labdát, így legtöbbször nincs mit letámadnunk, de a támadóink fent vannak, mert várjuk a lehetőséget. Ebből többször nyitva voltunk, és a támadásunk sem működött annyira az elején, de most megtaláltuk az arany középutat.

A Csákvárral már találkozott idén a Pécs, akkor 2-1-es győzelmet értek el, ami köszönhető Helesfay bravúrjainak is.

– Náluk és nálunk is sok minden változott azóta. Erős keretük van, de ez majdnem minden NB II.-es csapatról elmondható. Idén nagyon egyben van a mezőny, legtöbbször a küzdőszellem, és az adott napi forma dönt – tekintette előre a mai kupameccsre. – Jó meccset várok, tovább akarunk jutni. Nem tudom megmondani, mit várhatunk, mert egy kupameccsnek mindig más a légköre.

Az NB I.-es csapatok kupa- programja: Tököl (Pest I.)–Ferencváros, Kisvárda–MTK, Győr (NB II.)–Puskás Akadémia, Szombathely (NB II.)–Gyirmót, Budafok (NB II.)–Újpest, Kecskemét (NB II.)–Debrecen, Szeged (NB II.)–Mezőkövesd, Zalaegerszeg–Bp. Honvéd, Zugló (NB III.)–MOL Fehérvár, III. ker. TVE (NB II.)–Paks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában