Kosárlabda

2021.10.10. 20:30

Óriásit fordított a PVSK

Valószínűleg már mindenki temette a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatát az NB I. 5. fordulójában az Alba Fehérvár elleni gyenge első fél­időt követően, viszont Brysonék kimásztak a sírból, és kiharcolták a győzelmet.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Egyáltalán nem kezdődött jól a PVSK számára az Alba Fehérvár elleni találkozó, sőt, már az első percekben megmutatta a vendégegyüttes, miért az egyik legesélyesebb gárda arra, hogy a Falcót megfossza bajnoki címétől. Gyakorlatilag egy 21-4-es rohanással nyitották a mérkőzést, ami érthető módon meghatározta a találkozó képét. Még akkor is, ha a pécsiek elkezdtek felzárkózni a remekül dobó ellenfélre.

Bár az első negyed második felében látottak akár bizakodásra is okot adhattak volna, az első szünetet követően még a korábban látottnál is nagyobb fölényben volt az Alba, a Pécs játéka pedig kezdett teljesen szét­esni a nyomás alatt. A fordulás előtt így szinte el is dőlt a találkozó, hiszen már 23 pontos hátrányba került a Panthers.

A nagyszünetben viszont hatottak Dragan Alekszics szavai, ugyanis óriási fordulatot vett a mérkőzés. A pécsiek kiválóan használták ki a lehetőségeiket, míg a Fehérvár talán túlzottan is megnyugodott, így gyors ütemben kezdte el lefaragni hátrányát a Panthers. Még az ellenfél edzőjének időkérése sem akaszthatta meg a lendületet, így volt mit ünnepelnie a hazai közönségnek.

A záró tíz perc eleje viszont ismét a vendégeké volt, így ismét kétszámjegyűre nőtt a különbség. Az amerikai triumvirátus viszont nem hagyta csak úgy elúszni a bravúrt. Bryson faltról szerzett pontjai, majd Gordon labdaszerzése és zsákolása újabb energiákat szabadított fel a csapatból. Bő hat perccel a mérkőzés vége előtt pedig feljött négy pontra a Pécs Haynes-Jones triplájával, talpra ugrasztva a jelenlévőket. Ezt követően pedig fordítani is sikerült, s már nem engedte kicsúszni a sikert a kezéből a Pécs, s zúgott is a stadion az ünnepléstől.

PVSK-Veolia–Alba Fehérvár 103-99 (24-33, 13-27, 30-14, 36-25)

Férfi kosárlabda NB I., 5. forduló. Pécs, 1200 néző. Vezette: Papp P., Balog Gy., Sörlei A. PVSK: Illés 5/3, Popadics, Gordon 6, BRYSON 31/12, Brkics 6. Csere: HAYNES-JONES 36/9, IVOSEV 14/6, Bíró O. 3/3, Goldring 2, Hőgye. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Alba: STARK 21/6, Laksa 18/12, Mulalics 6/3, LUKÁCS N. 15/6, Steele 10. Csere: Pongó 10/3, Omenaka 8, Szabó Zs. 2, Vojvoda 9/3, Takács Mi., Takács Ma. Vezetőedző: Dejan Mihevc.

További eredmények: Körmend–Szombathely 78-86, Zalaegerszeg–Szeged 73-85, Kecskemét–Oroszlány 74-72, Kaposvár–Paks 74-90, Debrecen–Sopron 79-72, Nyíregyháza–Szolnok 84-92.

Ez következik (10. 17., 18.00): Szolnoki Olajbányász–PVSK-Veolia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában