női kosárlabda

2021.10.27. 08:04

Török sztárcsapat érkezik a Lauberbe

Csoportja favoritját, a török Nesibe Aydint látja vendégül ma 18 órától a Lauber Dezső Sportcsarnokban az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata az Európa-kupa harmadik fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: L. P.

Kétségtelenül a D jelű csoport legerősebb együttese látogat el a Lauber Dezső Sportcsarnokba. A Nesibe Aydin egy igazi sztárcsapat, amely tavaly óriási bravúrt hajtott végre, ugyanis a Fenerbahce és a Galatasaray mögött a török bajnokság bronzérmese lett.

Ugyan ezzel az eredménnyel az Euroligában is indulhattak volna az ankaraiak, de a fokozatosságot szem előtt tartva végül az Ek-ba nevezte be, ahol eddig erődemonstrációt tartanak. Az Aydin a szintén török Kayserit 27 ponttal múlta felül otthon, az izraeli Ramla otthonában pedig 74-58-ra győzött.

Tehát rendkívül nehéz feladat vár a szintén remek formában lévő PEAC-ra. A pécsi lányok az NB I.-ben az összes meccsüket megnyerték, az Európa-kupában pedig ötvenszázalékos a mérlegük. A Ramlát Wentzelék is megverték, a Kayseritől pedig egy végletekig kiélezett mérkőzésen kaptak ki idegenben.

A közösségteremtés és az egymásra való odafigyelés jegyében a klub a mai találkozóra meghívta a PTE Klinikai Központ dolgozóit, orvosokat, ápolókat, szakszemélyzetet, így is kifejezve elismerését és tiszteletét az egészségügyisek mindennapokban tapasztalt áldozatos munkájáért.

A D-csoport állása: 1. Nesiba Aydin (török) 2 győzelem/0 vereség, 2. NKA Universitas PEAC 1/1, 3. Kayseri (török) 1/1, 4. Alitzur Ramla 0/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában