Kosárlabda

2021.10.09. 10:36

Városi rangadót rendeznek a Lauberben

Városi rangadót rendeznek Pécsett a női kosárlabda NB I. 4. fordulójában: a hibátlan NKA Universitas PEAC a PINKK-Pécsi 424-et fogadja ma, 18 órakor, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Sz. D.

20210103 Pécs NŐI NB I. A csoport 19. forduló PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK kosárlabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: CSIRKE FERENC PEAC-Péc vezetőedzője

Fotó: Laufer László

Furcsa belegondolni, hogy ez a két együttes nem is annyira régen (2014-ben) még bajnoki döntőt játszott egymással, amely végül a PINKK győzelmével zárult. Ezt követően mélyrepülésbe kezdtek a pécsi csapatok, a PEAC megragadt a középmezőnyben, a 2014-es bajnok pedig a kiesés ellen küzdött az elmúlt két évben – nem beszélve arról, hogy a nézők is eltűntek a lelátóról. A három idei vereség azt mutatja, hogy a rózsaszínűeknek most sem lehet más a célja a bajnokságban, mint a tisztes helytállás, az új néven szereplő, NKA Universitas PEAC viszont elindult egy olyan úton, ami visszacsábíthatja a szurkolókat a Lauberbe.

Csirke Ferenc együttese ez Európa-kupa selejtezőjében oda-vissza verte görög ellenfelét, így bejutott a csoportkörbe, a magyar élvonalban pedig mind a három eddigi meccsét megnyerte. Sarokéknak ma könnyen meglehet a negyedik is, hacsak Vanja Miljkovic tanítványai nem okoznak órási meglepetést.

További program: Sopron–BEAC, Szekszárd–TFSE-MTK, Cegléd–DVTK, Csata–Szigetszentmiklós, Győr–Vasas.

Az állás: 1. Szekszárd 3 győzelem/0 vereség, ...4. NKA Universitas PEAC 3/0, ...11. PINKK 0/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában