Női kosárlabda

2021.10.13. 20:06

Vasból voltak az idegeik a hajrában

Hatalmasat küzdve megnyerte első mérkőzését az NKA Universitas PEAC női kosárlabda csapata az izraeli Neve David Ramla ellen az Európa-kupában.

Kvanduk Bence

a20211013_nkauniversitaspeac-nevedavidramla_pecs_DN_LP NKA Universitas Peac-Neve David Ramla női kosárlabda Európa Kupa csoportmérkőzés

Fotó: Löffler Péter

Gyorsan megmutatták a Ramla légiósai Pécsen, hogy egyéni képességekben kiemelkedőek, Johnson faltról dobott középtávolija pedig ezt bele is véste mindenki fejébe. Azonban hiába a kivételes tehetség, ha a csapatjáték nem megy olajozottan. Ezt az előnyét, az egységességet ki is használta az első másodpercektől a PEAC. Wentzelék kemény, agresszív védekezése többször is zavart okozott az ellenfél támadójátékában, s így folyamatosan pár pont előnyben tudtak lenni.

Az első pihenőt követően tovább nőtt a különbség a felek között, már kilenc pontra is elhúzott a Pécs, amikor elkezdtek felállni a vendégek, s majdnem egyenlítettek. Csirke Ferenc időkérése viszont megtörte ezt a lendületet, s ismét a PEAC irányított. A félidőre Szücs Réka dudaszós triplája tette fel a koronát.

A harmadik negyedben viszont jött egy hullámvölgy a hazaiaknál, s csak Dudásová dudaszós triplája tartotta őket előnyben. A záró tíz percre láthatóan el is fáradtak, s jöttek a koncentrációs hibák, ráadásul a vendégek egészpályás letámadása sok gondot okozott, de a szívük áthajtotta Kiss Virágékat a nehéz pillanatokon.

NKA Universitas PEAC–Neve David Ramla (izraeli) 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)

Női kosárlabda Európa-kupa, D-csoport, 1. forduló. Pécs, 1000 néző. V.: B. Jovanovics (bosnyák), K. Katics, D. Csankovics (horvátok). PEAC: DUDÁSOVÁ 18/9, WENTZEL 23/6, Marshall 1, NELSON 18, KISS V. 13/3. Csere: Szücs R. 9/3, Sarok, Selcova 8/6. Edző: Csirke Ferenc. Ramla: MITCHELL 26/9, BARON 19/12, Eisner 3/3, JOHNSON 8/3, CANNON 20. Csere: Shalom 2, Hannoun 5/3. Edző: Shira Haelion.

Ez következik a nemzetközi porondon: Bellona Kayseri (török)–NKA Universitas PEAC (10. 20., 17.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában