kézilabda NB I.

2021.11.13. 19:47

Az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért a Komló

Hatalmasat küzdött azért a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, hogy otthon tartsa mindkét pontot az NB I. 8. fordulójában, a Dabas azonban ki tudta védekezni a hazai sikert ígérő utolsó támadást.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Óriási tempót diktált az első pillanattól kezdve a Dabas Komlón, de ezt a bányászok hamar felvették, sőt, ők kényszerítették hibára előbb ellenfelüket, így a 12. perc környékén kétgólos előnyt tudtak kiépíteni. A közönségnek így volt mit ünnepelnie, minden gólnál fesztivál hangulatba borították a csarnokot. A lelkesedésük pedig tovább fűtötte a csapatot is.

Az első negyed órát követően viszont lelassult a játék, s mikor egy magas átadásnál Zobec kezéből kicsúszott a labda, valami megtört, s fordított a vendég alakulat. Igaz, ehhez az is kellett, hogy bejött Holló, aki lehúzta a rolót. A Komló viszont így sem hagyta ellépni ellenfelét, s nagy elszántsággal próbálta kihasználni minden lehetőségét. Így mindössze egy találat volt a két gárda között a szünetre a különbség a Dabas javára.

A fordulást követően Holló ott folytatta, ahol abbahagyta, s két újabb hazai kísérletet hiúsított meg. A másik oldalon azonban Pásztor sem tétlenkedett, s megadta azt a biztonságot a bányászoknak, amivel egalizálni tudtak öt perc alatt.

A vendégeknek viszont volt még egy sebesség fokozatuk, amivel ismét háromgólos előnyt tudtak kiharcolni. Amikor pedig Melnyicsuk találata újabb lendületet adhatott volna a hazaiaknak, Jerkovics kapott két percet, ami ismét a Dabas oldalára billentette a mérleget. Bár igyekeztek Szöllősi Olivérék ekkor is eleget tenni a szurkolók harcra való felszólításának, a hiányzó embert nem tudták pótolni. Azonban amint kiegészült a Komló, a vendégek vesztettek embert, s ez, no meg a lelátóról érkező vastaps, illetve Vranac egészpályás gólja olyan lendületet adott a hazai gárdának, amivel teljesen lefaragták négygólos hátrányukat.

Egészen a záró fél percig űzték egymást a csapatok, egyik sem akart egyetlen pontot sem a másiknak adni. Ekkor Takács egyenlített saját kivédett büntetőjét követően. A vendégek pedig hiába kértek időt, nem találták meg a rést a falon. A játékidő lejártát követően még Jerkovics próbálkozhatott egy szabaddobással, de nem talált kaput. Így osztozkodni kényszerült a két csapat.

Sport36-Komló–Dabas 29-29 (15-16)

Férfikézilabda NB I., 8. forduló. Komló, 700 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. Komló: Granics – URBÁN 3, SUNAJKO 5, Jóga, SZÖLLŐSI O. 1, Jerkovics 1, Orbán 3. Csere: PÁSZTOR (kapus), MELNYICSUK 9/3, Vranac 4, Zobec, Grünfelder, Takács B. 3/2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. Dabas: Pallag – Ács T. 1, Fekete 4, SZÖLLŐSI Sz. 5, Török 1, TARABOCHIA 4, LAURINYECZ 6. Csere: HOLLÓ (kapus), Hutvágner 2/2, Koller 3, Katona 3/3, Horváth L., Garajszki. Vezetőedző: Tomori Győző.

Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 8/5, ill. 6/5.

Ez következik: NEKA–Sport36-Komló (11. 19., 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában