Labdarúgás - nb III

2021.11.25. 10:18

Végre összeállt a puzzle a Kozármislenynél

A várakozásoknál jobban szerepel az idei idényben a Kozármisleny, ugyanis a baranyai együttes tizennyolc fordulót követően továbbra is veretlenül vezeti a labdarúgó NB III. Közép-csoportját. A remeklésben nagy szerepe van Hampuk Ádámnak is, akire a mislenyi vezetőedző minden meccsen teljes bedobással számíthat.

Móga Richárd

20190804 Nagykanizsa Kanizsa Kanizsa Futball Club (FC) - Petőfi Sportkör Lipót NB III. labdarúgó mérkőzés A képen: Hampuk Ádám Kanizsa Futball Club (FC) Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hirlap

Fotó: Szakony Attila

Tavaly a szezon ezen szakaszán a Misleny a hatodik helyen állt és tizennégy ponttal kevesebbje volt a gárdának, mint idén. Hampuk góljaira akkor is számítani lehetett, azonban egy gól híján már most úgy áll (13), mint ahogy a múlt évben befejezte (14). Ez a gólérzékenység számokban is megmutatkozik, ugyanis a góllövőlista élén szerepel a fiatal támadó.

– Elsősorban az a legfontosabb, hogy a csapat tartsa meg a jelenlegi pozícióját, és ha ehhez még a gólkirályi cím is társul, akkor az már csak hab lenne a tortán – vélekedett Hampuk.

A Kozármisleny a 2021/22-es szezonban csupán négy alkalommal játszott döntetlent, viszont a többi találkozót mind behúzta az alakulat. A szurkolók lelkesebbek lettek és reménykednek abban, hogy ez a széria kitart a végéig. A csapat nagy változásokon nem ment keresztül a nyáron, így egyre inkább úgy tűnik, hogy Aczél Zoltán jelenléte volt a hiányzó puzzle darabka.

– Mindenben nagyot léptünk előre Zolival, akár az öltözőben, akár a pályán, hiszen a legtöbb gólt rúgtuk és a legkevesebbet kaptuk. Maximálisan felkészít minket mindig az ellenfelekre, és az éppen soron következő mérkőzésekre. Minden meccsre kész tervekkel érkezünk, és tudjuk, hogy mire számíthatunk az ellenféltől – mondta Aczél jelenlétéről a Misleny labdarúgója.

Egy ilyen szezonkezdet közepette az ember már kész néha előregondolkodni és számtalanszor belegondol abba, hogy mi lenne, ha most lefújnák a szezont. Különösképp érdekes a helyzet, ugyanis nem sűrűn nyernek bajnokságot labdarúgócsapatok veretlenül, így azt a kérdést szegeztük Hampuk Ádámnak, hogy aláírná most azt, hogy szezon végén bajnok a Misleny, de oda a veretlenség.

– Persze! De mindentől függetlenül szeretnénk, ha a lehető legtovább tartana ez a sorozat, de a legfontosabb mégis az, hogy megőrizzük a helyezésünket – nyilatkozta lapunknak a kirobbanó formában lévő mislenyi labdarúgó.

Mindig a topon

A Kozármisleny labdarúgócsapatának vezetőedzője lapunknak elmondta, hogy miután átvette a csapatot, látta Hampuk Ádám hiányosságait, azonban mára mégis őt tartja a legpozitívabb változásnak. – Az utasításaimat mindig precízen betartja, fejben pedig mindig topon van, és kiváló személyiség. Úgy gondolom, hogy nem NB ­III.-ban kellene futballoznia, hiszen minden képessége megvan ahhoz, hogy magasabb osztályban is megállja a helyét – vélekedett labdarúgójáról Aczél Zoltán. Nem meglepő, hogy a vezetőedző elégedettsége, ugyanis Hampuk az idei szezonban a csapat góljainak az egyharmadát magára vállalta, ráadásul köztük néhány szépségdíjas találattal is büszkélkedhet. – Szerintem az egyik legnagyobb erősségünk a csapategység, szerencsére a komolyabb sérülések is elkerültek minket, és a keret nagy része meg tudta mutatni, hogy több van bennünk – fogalmazott Hampuk Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában