Labdarúgás

2021.12.10. 18:31

A bíróverő kapus két évet kapott

A megyei futball téli pihenőre vonult, meccsek egy ideig nem lesznek, de addig is van mit felidézni az őszi szezonból. Cikkünkben az idény első felének legjeit gyűjtöttük össze, a legjobb csapattól kezdve a legidősebb játékoson át a legnagyobb balhéig.

Szabó Dániel

Fotó: L. P.

A legjobban teljesítő csapat... 

A három megyei osztályból (a megye III. három csoportjával együtt az öt bajnokságból) csupán ketten nem találtak legyőzőre. A legmagasabb ligában a Pécsvárad 14 meccséből 11-et megnyert, s csupán három alkalommal ikszelt. Hasonló statisztikákkal büszkélkedhet a Pécsi Sportolda (megye III. Csík-csoport, 9 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség), de a Hetvehelyt (11 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség) így sem tudja megelőzni a tabellán. Tehát az őszi szezon legjobban teljesítő csapata a Pécsvárad lett. 

 

 

A legnagyobb arányú győzelmek... 

Négy alkalommal is előfordult, hogy egy csapat egy mérkőzésen 14 gólt lőjön, de ebből „csak” kettő végződött 14–0-ra. A Pécsvárad a Harkányt, míg a Hetvehely a Bányász TC-t győzte le ilyen arányban, ami az őszi szezon rekordja. 

A legtöbb gólt kapó csapat... 

A 2018/2019-es egyik szenzációja volt a Drávaszabolcs, amely a megyei II. osztályból 331 kapott góllal, mínusz 320-as gólkülönbséggel esett ki. Ugyan ezeket a számokat nehezen fogják utolérni ebben az idényben a szabolcsiak, de ezen az őszön is kitettek magukért, ugyanis kereken 100 alkalommal vették be kapujukat az ellenfelek. 

A legkevesebb gólt rúgó csapat... 

Igaz, rosszul néz ki a 100 bekapott gól, de a drávaszabolcsiak legalább elmondhatják magukról, hogy nyertek meccset, illetve 20 alkalommal ők is bevették az ellenfelek kapuját. A Dárdai-csoportban szereplő, de inkább szenvedő Geresdlak viszont mind a 11 találkozóját elveszítette, és ami a legmegdöbbentőbb, mindösszesen két gól rúgott. 

A legtöbb gól egy meccsen egy játékostól... 

A 9–0-s hazai győzelemmel véget érő Szentlászló–Nagydobsza mérkőzésen (megye III. Csík-csoport) Fazekas Balázs nagyon érezte a kaput, csapata sikeréből egy mesterhetessel vette ki a részét. Fazekas egyébként 15 gólnál jár a szezonban, tehát találatainak majdnem a felét egy meccsen lőtte meg. 

A legtöbb kapott gól nélküli meccs... 

A megyei II. osztályban szereplő PEAC II. védelme nagyon egyben volt az ősszel, kapuja kilenc meccsen maradt érintetlen, ami magasan a legjobb mutató az egész megyei mezőnyben. Érdekesség, hogy a pécsiek a 14 mérkőzésük alatt csupán nyolc gólt kaptak, de ennek a felét egy meccsen, a Nagykozártól. 

A legidősebb játékos, aki pályára lépett... 

A Szigetvár–Véménd megyei II. osztályú mérkőzésen a vendégek 58 éves edzője, Bíró Ferenc kezdőként számított saját magára. Ahogy később lapunknak is bevallotta, az említett meccs után döntette el, hogy végleg visszavonul. 

– Nem jó érzés, amikor a fiatalok csak úgy elfutnak az ember mellett, na, akkor kell befejezni. És ez a pillanat most jött el. Marad az öregfiúk bajnoksága, bólyi színekben – mondta a Dunántúli Naplónak a korábbi NB II.-s futballista, aki a Véménd mellett a megyei I.-es Lovászhetényt is trenírozza. 

A félév legnagyobb meglepetése... 

A PEAC megyei I. osztályban szereplő csapata is jól szerepelt az ősszel, azonban volt egy mérkőzés, amit biztosan sokáig nem tudnak még kiverni a fejükből a pécsiek. November 16-án a Szederkényt fogadta Lőrinc Antal együttese a Várkőiben, ahol a hazai csapat toronymagas esélyesként lépett pályára. A rendes játékidő elteltével úgy tűnt, hogy 1–1 ponton osztoznak a felek, de a 93. percben a mindössze 16 éves Rotaru Adrián góljával 1–0-ra a nagy szívvel játszó Szederkény nyerte meg a találkozót. 

Az ősz legnagyobb balhéja... 

Október 31-én félbe kellett szakítani a Kökény–Újpetre megyei III. osztályú mérkőzést, miután a hazaiak 33 éves kapusa, Czibula Péter inzultálta a játékvezetőt, aki a 75. percben sárga lapot adott neki, mire utóbbi a kártyát kitépte a kezéből, amiért pirosat kapott. Ettől haragjában fellökte a sípmestert, ő emiatt a földre került. A játékos ekkor sem állt le, nem akart lemenni a pályáról, sőt fenyegetően közeledett a bíró felé, aki erre lefújta a meccset. A vehemens focistát első fokon két évre tiltották el minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában