Labdarúgó - Megye III.

2021.12.29. 16:01

Elveszítették gólvágójukat, de nem keseredtek el a vasasi bányászok

Pocsék volt az őszi idénye a felnőtt labdarúgó megyei III. osztály újoncának, a Bányász TC-nek.

H. L.

Fotó: Shutterstock

Pocsék volt az őszi idénye a felnőtt labdarúgó megyei III. osztály újoncának, a Bányász TC-nek. A Czibulka-csoportban szereplő csapat az utolsó helyen zárt úgy, hogy mind a 12 meccsét elveszítette, a gólkülönbsége 21–95 lett. Ebben van 14–0-ás, 10–0-ás, 14–3-as, 8–2-es és 7–1-es „zakó” is. 

– Miközben nálunk játszott a csoport, de talán az egész III. osztály legjobb kapusa, Végh Krisztián és leggólerősebb csatára, Catrone István Márk is – hallottuk Deák Károly szakosztály-elnöktől. A még csak 17 éves, hosszúhetényi és PVSK-­nevelés gólvágót nem is tudták megtartani, a téli szünetben a PEAC-ba igazolt, a 21 góljukból 17-et szerzett, ő lett a csoport őszi gólkirálya is. – Nem vagyok elkeseredve a rossz szereplés miatt, azon vagyunk, hogy minél előbb összejöjjön az első győzelmünk. 
Azt tervezik, hogy összehozzák az utolsók tornáját

A Bányász TC kerete eléggé változatos. Van benne két-két 17, 18 és 19 éves srác, de 51, 48, 47, 46 és 45 esztendős rutinos játékos is. A nagy hagyományokkal rendelkező, 1921-ben alapított klubban hároméves szünet után idén támadt fel a foci, mindjárt neveztek is a megyei III-ba. Ehhez fel kellett újítaniuk a hosszú időn át elhanyagolt, nagyon gazos pályát. A rendbetételében Deák néhány társával kétkezi munkával, kiskapával vette ki a részét. A munkálatok annyira jól sikerültek, hogy a helyi sportvezetők szerint az osztály egyik legjobb minőségű játéktere az övék. Azon fogadták tavaly augusztusban a Fradi-öregfiúkat, a találkozó nagy sikert aratott. 
 

Deák most azt tervezi, hogy összehozza az utolsók tornáját, amiben Baranya, Tolna és Somogy legalsó osztályú felnőtt bajnokságának őszi utolsó helyezettjei mérkőznének. A részletek kimunkálása, a szervezés még javában zajlik, februárban vagy márciusban rendeznék meg, és siker esetén MLSZ-segítséggel, idővel országos rendezvényé bővítenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában