Világbajnok az életben is

2021.12.05. 11:30

Idény végén jöhet a megérdemelt bűnözés Andi Diána számára

Andi Diána amellett, hogy háromgyermekes édesanya, három éve fitnessversenyző. Ráadásul az idei legfontosabb versenyén, a NAC Világbajnokságon Hamburgban az első helyen végzett a kategóriájában.

Móga Richárd

Sok okból emlékezetes éven van túl Andi Diána, hiszen az idei esztendőben nemcsak a nagy magasságokat, hanem a feneketlen mélységeket is megjárta.

Nagy fájdalommal vágott neki az idei felkészülési szakaszának, ugyanis egy hosszúra nyúló betegséget követően elvesztette férjét, azonban a megmérettetést nem hagyta hátra, hiszen mindig is párja szerette volna, hogy ő versenyezzen, így végigvitte a szezont.

Andi Diána esetében egy olyan sportról beszélhetünk, amelyben már a felkészülési idő alatt látszik a sok munka és áldozat, ami ezzel jár. Az idei felkészülése nyáron kezdődött, de mivel az étkezésére folyamatosan figyelnie kell, illetve egész évben edz, így nem volt különösebben megpróbáló számára a felkészülés sem. A versenyekre való előkészületeit a saját termében tudta végezni, ami Kozármislenyben van, a Gorilla Fitness and Gym, amelyet három éve üzemeltetnek, és a fiával felváltva dolgoznak itt.

Az eredményes sportoló elmondta, hogy a súlyzós edzés mindig is az élete része volt, de az étkezésére is már évek óta különösen figyel.

– Általában azon vannak meglepődve az emberek, hogy miképp lehet ennyi ideig egy lediétázott testet fenntartani, ami természetesen nem egyszerű, hiszen nagy odafigyelésre és önfegyelemre van szükség. Azonban megérteni ezt csak a hasonló gondolkodású emberek tudják, akik részt vettek már versenyen – vélekedett a téma laikusairól Andi Diána.

Az év kezdeti tragédiája ellenére a 46 esztendős versenyző összekapta magát, és a pazar októberi teljesítményeinek köszönhetően, ahol négyszer is a dobogó legfelső fokára állhatott, abszolút címmel kvalifikálta magát a NAC Világbajnokságra.

A következő időszakban is számtalanszor dobogós eredményekkel rukkolt elő, majd következett a számára legfontosabb megmérettetés, ahova Vida Zoltán vezetésével indultak útnak. A tendencia megmaradt: első helyen végzett Andi Diána a Bikini Shape 30+ csoportjában, amivel a kategória világbajnoka lett.

A szezonnak vége, így jöhet a jól megérdemelt „bűnözés”, hiszen Andi Diána legkedvesebb helye egy hosszú diéta után a cukrászda, ráadásul az idényvégezetével még egy kiadós hamburger vagy pizza is belefér.

Bevonzza az edzőterem országszerte

Három éve nyitottak fitnesztermet Kozármislenyben, és a pozitív visszajelzések alapján úgy érzi, hogy sikerült színvonalas sportegységet létrehozni. Saját bevallása szerint az edzés olyannyira a központi része az életének, hogy bárhol is van az országban, mindig egy-egy edzőteremben találja meg a menedéket, ráadásul még mindig felkészültnek, elszántnak érzi magát az egész embert kívánó sportra. – Az őszi szezonnak mindenképp nekimegyek, azonban a kategória még kérdéses, de meglátjuk, mit tudok kihozni magamból – nyilatkozta terveiről Andi Diána.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában