Labdarúgás

2021.12.12. 15:19

Remekül cserélt a Lőrinc trénere, legyőzték a Szolnokot

A labdarúgó NB II 20. fordulójában a Szentlőrinc Pécsen fogadta Szolnoki MÁV-ot, s a megyei rivális pályája szerencsét hozott. A második játékrészben kifejezetten dinamikusan játszott a pályaválasztó, s ennek köszönhetően megtörte hatmeccses nyeretlenségi sorozatát.

Kvanduk Bence

20211124 Kozármisleny fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló Szentlőrinc - Vasas NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: PROKOP ROSTISLAV #37 RADÓ ANDRÁS #70 BIBEN BARNABÁS LÁSZLÓ #27

Fotó: Laufer László

Nem kezdődött kifejezetten eseménydúsan a Szentlőrinc és a Szolnok találkozója. Az első játékrészben elvétve láthattak csak a hidegben is kilátogató nézők helyzeteket, azok is többnyire a vendégekhez kötődtek. Igaz, Nagy Zsombornak már az első percekben volt egy átlövése, de azt követően lelassult a játék. A hazaiak hálóőrének, Prokopnak is csak a 34. percben kellett igazán izgulni, de akkor is bravúrral védte Irmes emelését. 

A második játékrészben aztán felpörögtek az események a Szentlőrinc két cseréjének köszönhetően. Több veszélyes hazai támadásnak is örülhetett a közönség, s a 66. percben meg is született az első gól, Harsányi tizenegyesből volt eredményes. Nem sokkal később pedig egy érdekes szituációt követően ismét ő vezethette az ellenfél kapusára a labdát, aki bár védett, Bányai ismétlését már nem érhette el, így gyakorlatilag a Szentlőrinc meg is nyerte a meccset öt perc leforgása alatt.

 

SZENTLŐRINC–SZOLNOKI MÁV FC 2–0 (0–0)
 

Labdarúgó NB II., 20. forduló Pécs, PMFC Stadion, 50 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kulman Tamás, Ország Péter)
 

Szentlőrinc: Prokok – Erdélyi, Hesz, Keresztes B., Nagy Zs. (Havas, 78.) – Török L., Cenaj (Ujvárosi, 90+1.) – Harsányi (Törőcsik, 85.), Kiss-Szemán, Biben (Bányai, a szünetben) – Kovács M. (Szinanovics, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka.
 

Szolnok: Kovács P. – Szabó A., Kovács O., Papp Sz., Tóth B. – Rokszin, Tisza, Földi (Gohér, 85.), Tóth L. (Tömösvári, 75.) – Irmes, Lakatos I. Vezetőedző: Csábi József.
 

Gólszerző: Harsányi (66. – 11-esből), Bányai (70.)

Marián Sluka: – Sokáig vártunk a sikerre. Több párharcot kell megnyernünk, keményen kell dolgoznunk a tavasszal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában