Női kosárlabda

2022.01.22. 19:52

A Vasastól is kikapott otthon a PINKK

Harminc pontos verést mért Kozármislenyben a Vasas Akadémia a PINKK-re a női kosárlabda NB I. 18. fordulójában, így hazai pályán továbbra is nyeretlenek a baranyaiak.

Szabó Dániel

Képünk egy korábbi mérkőzés illusztrációja

Fotó: Laufer László

Nem úgy sikerült a hazai debütálás a PINKK-Pécsi 424 új vezetőedzője, Kovács Dénes számára, ahogy szerette volna. Az biztos, hogy sok munka vár még a fiatal trénerre, ha ütőképes gárdát szeretne faragni a jelenlegi sereghajtóból. 

 

Az első negyedben a vendégek azt csináltak a pályán, amit csak akartak, a hazaiaknak viszont semmi sem jött össze. A második etapban azonban megcsillant a remény, Mujovicsék mínusz tizennégyről jöttek vissza a meccsbe, sőt, a nagyszünetben már a baranyaiak vezettek egy ponttal. 

 

A félidei pihenő után viszont ismét fordult a kocka, a fővárosi együttes szinte átgázolt a PINKK-en, s végül 91-61-re meg is nyerte a mérkőzést. Jáhniékra a következő fordulóban nagyon fontos mérkőzés vár, hiszen az utolsó előtti Szigetszentmiklóshoz látogatnak. 

 

PINKK Pécsi 424– Vasas Akadémia 61–91 (12–26, 22–7, 12–25, 15–33) 

Női kosárlabda NB I., 18. forduló. Kozármisleny, 50 néző. Vezette: Söjtöry, Szilágyi, Horváth Cs. 

PINKK: MUJOVICS 20, Vincze 9, Szücs L., Jáhni 5/3, DAVIS-STEWART 14. Csere: Tenyér 1, ZSILINSZKI 10/3, Horváth Boglárka, Révész L. 2, Borbás. Vezetőedző: Kovács Dénes. 

VASAS: PAPP K. 9, TÓTH O. 21, Szmailbegovics 8/6, MADÁR 16, HELJIC 18/3. Csere: Dúl T., BACH 9/3, Salamon 6, Nagy L., Radócz 4/3. Vezetőedző: Milos Pavlovics. 

 

Kovács Dénes: – Tudtuk, hogy a Vasas képes jó ritmusban kosárlabdázni, ezt az elején bizonyította is. A második negyedben jól játszottunk, azt szerettük volna átmenteni a második félidőre is, de nem sikerült. Itthon nem engedhetjük meg magunknak, hogy agresszivitásban ennyire alulmaradjunk. 

 

Milos Pavlovics: – Nem tudtuk pontosan, mire számíthatunk, mert akadtak hiányzóink, ráadásul a hazaiaknál edzőváltás történt. Olyan szakember került a csapat élére, aki jól ismert minket. A későbbiekben nem engedhetjük meg magunknak az olyan hullámvölgyeket, mint amilyenbe a második negyedben kerültünk bele. 

 

A PEAC–Szekszárd mellett a DVTK meccsét is elhalasztották

A 18. fordulóban a hat helyett csupán négy mérkőzést rendeztek meg, miután a Szekszárdnál és a Diósgyőrnél több játékos is pozitív koronavírustesztet produkált. A tolnaiak a PEAC-hoz látogattak volna Pécsre, a DVTK-nak pedig a Szigetszentmiklós elleni hazai meccse maradt el. A lejátszott szombati találkozókon papírforma eredmények születtek: a Győr 82-60-ra győzte le otthon az TFSE-MTK-t, a listavezető Sopron pedig a Cegléd vendégeként nyert 92-63-ra. A tegnap este rendezett Csata–BEAC Újbuda összecsapás lapzártánk után ért véget. 

 

Az állás (12 csapat): 1. Sopron 17 győzelem/1 vereség, 2. Szekszárd 16/1, 3. Győr 12/5, 4. NKA Universitas PEAC 11/5, ...12. PINKK 1/16. 

Ez következik: Szigetszentmiklós–PINKK (január 30., 18.00), PINKK–NKA Universitas PEAC (február 1., 19.15). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában