Férfikosárlabda

2022.01.05. 19:09

Szarajevói győzelemmel zárult az emléktorna

A bosnyák OKK Spars Szarajevó férfikosárlabda-csapata győzelmével zárult a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián megrendezett I. Füzesi József Emléktorna, amelyen a házigazda NKA Pécs juniorja nagyon magas színvonalú mérkőzéseken készülhettek fel az új esztendő kihívásaira.

Sz. D.

Forrás: NKA

A torna második helyét a magyar U18-as válogatott kaparintotta meg, a harmadik helyen az orosz Lokomotiv Kubany U18-as gárdája végzett, míg a hazaiak negyedikként zárták a háromnapos megmérettetést. 

 

A vendég együttesek vezetőedzőit egyaránt lenyűgözte az akadémia. A győztes Szarajevó trénere, Marko Tribic például úgy fogalmazott, hogy hasonló létesítményt Spanyolországban, Franciaországban, vagy éppen Németországban is nehezen találni. Az NKA Pécs juniorjait irányító Vladan Glavinic pedig a három vereség ellenére is elégedetten értékelt. 

 

– Nagyon örülök annak, hogy mindenkivel szemben pariban voltunk, versenyképesnek bizonyultunk – nyilatkozta az NKA Pécs juniorcsapatának vezetőedzője, Vladan Glavinic. – Bár mindhárom meccsünket elvesztettük, az összes ellenfelünknek meg kellett dolgoznia minden egyes pontért! Több játékosnak is lehetőséget adtunk, megmutathatták magukat a nemzetközi porondon, s közülük többen is bizonyítottak, ami fontos lesz számunkra a szezon hátralévő részében. Nagyon köszönjük a részvételt mindhárom csapatnak! 

 

Az I. Füzesi József Emléktorna végeredménye: 1. OKK Spars Szarajevó, 2. Magyarország U18, 3. Lokomotiv Kubany, 4. NKA Pécs. Az első nap eredményei: Magyarország U18–Lokomotiv Kubany U18 63-48, OKK Spars Szarajevó–NKA Pécs 102-79. 
A második nap eredményei: Magyarország U18–OKK Spars Szarajevó 65-74, Lokomotiv Kubany–NKA Pécs 80-76. 
A harmadik nap eredményei: OKK Spars Szarajevó–Lokomotiv Kubany 97-73, NKA Pécs–Magyarország U18 60-71. 
Az NKA Pécs csapata: Meszlényi, Merkl, Füzesi, Prodanovic, Kelemen, Krkljes, Árva-File, Angyal, Boljos, Tomic, Bor, Habling. Vezetőedző: Vladan Glavinic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában