Labdarúgás

2022.02.17. 09:59

A PVSK-nál tér vissza

Majdnem két év kihagyás után a PVSK-nál tér vissza a futballpályára Városi Viktor. A korábbi élvonalbeli pécsi támadót több helyről is hívták, de Mink Olivér személye és a klub koncepciója miatt a Vasútnál kötött ki.

Szabó Dániel

Képünk egy korábbi mérkőzés illusztrációja.

Fotó: Havran Zoltán

Városi a PMFC-nél kezdte a futballt, majd 17 éves koráig Ausztriában pallérozódott, hogy egy másik futballkultúrával is megismerkedve térjen vissza Pécsre. Ettől kezdve felfele ívelt a pályafutása: előbb a másodosztályban, majd az NB I.-ben is bemutatkozott. Később leigazolta a Zalaegerszeg, de játszott a Haladásban is, legutóbb az NB II.-es Dorog futballistája volt. Majd jött a sérülés... 

 

– Zsinórban négyszer szenvedtem combizom-szakadást – emlékezett vissza a 28 éves labdarúgó. – A vizsgálatok során kiderült, hogy egy általános gyulladás volt a szervezetemben, s mivel folyamatosan terheltem a lábam, ezért mindig beszakadt a combom. Ez a gyulladás szerencsére a múlté, de ez is áldozattal járt, ugyanis nagyon oda kell figyelnem a táplálkozásra. 

 

Városi sérülése alatt sem tétlenkedett, elindította saját vállalkozását (VforVictory Personal Training), saját edzőtermet nyitott, ahol személyi edzéseket és egyéni képzéseket tart. Azonban egy pillanatig sem gondolt arra, hogy befejezi a pályafutását, nagyon hiányzott neki a futball. Több megkeresése is volt, többek között az NB III.-as Mohács is hívta, de Mink Olivér vezetőedző személye és Czerpán István klubelnök által felvázolt jövőkép miatt a PVSK ajánlatára bólintott rá. 

 

– Mink Olivér felhívott, hogy mindenképp szeretne engem leigazolni – folytatta Városi. – Ismertem őt a PMFC-ből, így tudom jól, hogy milyen profi a hozzáállása, és a koncepció is tetszett, amit a klub felvázolt. Most már teljes erőbedobással készülök a visszatérésre. Szeretnék jól teljesíteni a pályán, és maximalizmusommal motiválni a csapattársaimat is. 

A megyei I. osztályban szereplő PVSK vasárnap 11 órakor Bodán kezdi meg a tavaszi szezont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában