Vízilabda

2022.02.05. 13:00

A szerdai tűzre lesz szükség a bravúrhoz

A BVSC-Zuglót fogadja szombaton 19 órakor az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata a férfi OB I. 19. fordulójában. A pontszerzés is bravúr lenne, de Török Viktor együttese a héten már bebizonyította, hogy nálánál erősebbnek vélt gárdát is képes két vállra fektetni.

Szabó Dániel

Fotó: Laufer László

Az előző hétvége nem úgy sikerült a pécsiek számára, ahogy szerették volna, ugyanis vereséget szenvedtek a nagy rivális Kaposvár otthonában. Szerdán azonban egy órási bravúrral máris felálltak a padlóról Józsáék, hiszen a Honvéd vendégeként mind a három pontot begyűjtötték. 

Szombaton visszatér az Abay Nemes Sportuszodába a PVSK, ahol az ötödik helyen álló BVSC fogadja. Ősszel a fővárosban simán, 13–7-re nyertek a zuglóiak, és Pécsre is a győzelemért utaznak. A hazai medencére és annak közönsége viszont most Török Viktor gárdáját segíti majd, ami akár egy újabb bravúrhoz segítheti a baranyaiakat. 

– Ha azt a tüzet és lelkesedést, amit főleg védekezésben produkáltunk a Honvéd ellen, át tudjuk menteni a szombati mérkőzésre, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Főleg úgy, hogy hazai medencében, egy nagyszerű közönség előtt játszhatunk – nyilatkozta Keresztúri Márton, a PVSK-Mecsek Füszért játékosa. 

A 19. forduló további programja: Kaposvár–OSC Újbuda, Szolnoki Dózsa–UVSE, ZF-Eger–Budapesti Honvéd, Szeged–Debrecen, Miskolc–VasasPlaket, Szentes–FTC-Telekom. 

Az állás: 1. OSC Újbuda 47 pont, 2. FTC-Telekom 46, 3. Szolnoki Dózsa 43, 4. VasasPlaket 42, 5. BVSC-Zugló 37, 6. Honvéd 29, 7. PVSK-Mecsek Füszért 22, 8. Kaposvár 21, 9. ZF-Eger 18, 10. Szeged 18, 11. UVSE 14, 12. Miskolc 13, 13. Szentes 7, 14. Debrecen 6. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában