Röplabda

2022.02.02. 09:53

A vártnál is jobban teljesített a PEAC

A várakozásokon felül teljesített a PEAC nőiröplabda-csapata az NB II.-es bajnokságban ezidáig, ugyanis a baranyai együttes a második helyen zárta az alapszakaszt. Ősszel még botladozott, azonban az elmúlt hét meccsén nem talált legyőzőre Horváth Alexandra alakulata.

Móga Richárd

Fotó: Portrait Maffia

Ki hitte volna még ősszel, hogy a második helyen végez az alapszakaszban a PEAC nőiröplabda-csapata, miután az első három meccsen alulmaradt a pécsi gárda? Már akkor voltak ugyan biztató jelek, de a fontos helyzetekben megremegtek a kezek. Aztán az idő haladtával kezdett összeállni a kirakós. Noha eleinte nem volt könnyű helyzetben Horváth Alexandra, a PEAC vezetőedzője, ugyanis gyakorlatilag a nulláról kellett felépítenie együttesét.

 

Na de összeállt egy olyan versenyképes alakulat, amely mindenkinek visszavágott a szezon haladtával. 

– Nagyon pozitívan zártuk az alapszakaszt – kezdte nyilatkozatát Horváth Alexandra. – A szezon elején több vereség is becsúszott, ami betudható a rutintalanságnak és az összeszokottság hiányának, azonban az alapszakasz második körében minden ellenfelünket sikerült megverni. Sokat fejlődött mindenki egyénileg, és csapatként is sikerült szintet lépnünk. Tudtam, hogy a munkánk gyümölcse majd beérik, de nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan. Remélem, ezt a lendületet tovább tudjuk majd vinni. 

 

A rájátszásban nyilvánvalóan nehezebb párharcokra számíthat a PEAC, de az biztos, hogy nem feltett kézzel fog kivonulni a pályára a fiatal csapat. 

– A legfontosabb, hogy fejlődjünk egyénileg és csapatszinten is. Kemény ellenfeleink lesznek, így száz százalékos fókuszra lesz szükség, de remélem a maximumot hozzuk ki ebből – vélekedett a várhatóan jövő héten kezdődő rájátszásról a vezetőedző. 

 

Lelkesen várják a megpróbáltatást

A PEAC nőiröplabda-csapatának egyik rutinos játékosa, Magyar Liza is úgy véli, hogy kellett pár meccs, mire a csapat felvette a ritmust. 

– Az alapszakaszban nehezen indult meg az együttes. Kellet pár jó meccs, hogy összeszokjunk. Így a végére azonban kimondottan jó játékot hoztunk. Az utolsó meccsen pedig már úgy játszottunk, ahogy azt elvárták tőlünk – vélekedett Magyar. 

A folytatásban az eddiginél jobban fel kell hogy pörögjön a pécsi klub, hiszen olyan alakulatok ellen kell hogy megküzdjön a baranyai gárda, amelyek igencsak komoly játékerőt képviselnek. 

– Lelkesen állunk a rájátszáshoz, és szeretnénk minél előbbre végezni. Biztosan nem lesz könnyű, de mindent megfogunk tenni – zárta a PEAC játékosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában