Rali

2022.03.22. 13:01

Gumicsikorgás és a motor üvöltése rázta fel Orfűt

Elrajtolt a 2022-es raliidény a másod- és harmadosztály számára Orfűn és a környező utakon a hétvégén, ráadásul mindjárt egy baranyai sikert is feljegyezhettünk, hiszen Zsebe Gábor és Mohácsi László az összetett harmadik helyére ért oda az előbbi kategóriában.

Kvanduk Bence

Fotó:

Csaknem megduplázódott azon vállalkozó szelleműek száma tavalyhoz képest, akik neveztek az Orfű Rally másodosztályú versenyére. Akkor huszonnégy páros vágott neki a Mecsek kanyargós útjainak, idén viszont már negyvenhatan adták le nevezésüket az előfutókkal együtt az idény nyitófutamára.

 
Az időjárás szombaton nem igazán kedvezett sem a pályán álló rajongóknak, sem a versenyre készülő csapatoknak, hiszen a hideg aszfaltra nehéz volt megtalálni az ideális gumikat. Így voltak olyan párosok, Denkovics Tamásék és Mihálszki Csabáék, akik néhány kilométer után árkot fogtak.

 
Zsebe Gáborék nagyon élvezték a hazai pálya nyújtotta előnyöket, illetve azt is, hogy sokan érkeztek szurkolni a pálya szélére. Így sikerült egy nagyon stabil teljesítményt nyújtaniuk a verseny alatt. 

 

A futam előtt még az abszolút első öt helyét sem tartották elérhetőnek az erős mezőnyben, de saját magukra is rácáfolva a dobogó alsó fokára száguldottak, míg kategóriájukat nyerték. 

 

Már az első gyorsasági szakaszon látszott, hogy jó helyen végezhetnek, hiszen a Geiger Máté–Paukovics Lilla páros mögött a legjobb időt autózva kezdtek. Végül csak Spind­ler Jenőék és ifjabb Fogarasi Attiláék bizonyultak a baranyai duónál gyorsabbnak.

 
Ami a Rally3 kategóriát illeti, nagy baranyai versengésnek lehettek szemtanúi a kilátogatók, ugyanis sorra futották a remek időket a FiaSko SE, valamint a Horváth Rallye ASE pilótái is. Az első helyen az utóbbi egyesülethez tartozó Zákányi Jánosék futottak be, harmadikak lettek Fábián Lóránték, s közvetlen mögöttük végeztek Téczely Tamásék az abszolút versenyben.

 
A historic mezőnyben a FiaSko SE színeiben induló Kóka Tamásék voltak a leggyorsabbak, a harmadik helyen futottak be, s közvetlen mögöttük végzett Novák Tamás és Varga Vivien. 
 

 

Eredmények



Rallye2: 3. Zsebe Gábor–Mohácsi László (P12 kategória 1.), 7. Neukirchner András–Gálik Kata, 18. Bukovics Dominik–Varga Balázs (6/RC4 8.), 20. Nagy Dávid–Nagy János (Lada kupa 5., P12 8.)



Rally3: 1. Zákányi János–Vidécz Zsolt, 3. Fábián Lóránt–Ihász László, 4. Téczely Tamás–Bányai Barna, 6. Magyar Péter–Pap Dániel, 7. Szabó Zsolt–Lengyel László, 10. Pallaghy Botond–Szalay Sándor, 15. Lengyel István–Göbölös Péter, 17. Fóti Péter–Kiskuti Adrián, 18. Funcs Tamás–Gerhardt Dorottya, 19. Morber Attila–Papp Krisztina, 24. Mogyorósi Zoltán–Horváth Ádám, 27. Orsós Tibor–ifj. Orsós Tibor, 28. Buris István–Poczang Valér, 29. Bagyinszky János–Szatanek Kata, 31. Kaveczki Jenő–Nagy Péter.



Historic: 3. Kóka Tamás–Kóka Tamás, 4. Novák Tamás–Varga Vivien, 5. Mang Huba–Béres Attila, 9. Rácz Tibor–Hetesi Viktor, 12. Molnár Zoltán–Molnár Fanni, 20. Dunavölgyi János–Dunavölgyi Richárd. 
 

Címkék#rali#mecsek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában