Sportlövészet

2022.03.18. 13:00

Gyűjtötték az érmeket - több sportágban is remekeltek a pécsi ifjak

Szépen csillogó érmekkel tértek haza a PVSK fiatal sportlövői a Budapest Bajnokságról.

K. B.

Fotó: Shutterstock

Baksics Dániel légpuskával a serdülő 40 lövéses versenyben érte el a második helyet 386 köregységgel. Hozzá hasonlóan jól szerepelt a lányok között a korosztályban Hegedűs Abigél, aki ugyan ezzel a pontossággal a dobogó harmadik fokára állhatott fel ezúttal. Mögötte a nyolcadik helyet szerezte meg Molnár Luca, illetve a tizenharmadikat Héra Georgina. 

 

Az ifisták esetében két ötödik hely jött össze, Molnár Kata és Bertalan Zoltán szállította ezeket, utóbbi új egyéni csúcsot, 403,5-öt lőve. Nem volt nála sokkal rosszabb Gebhardt Ákos sem, aki 401,9-el közvetlen mögötte végzett. 
A juniorlányok 60 lövéses versenyében Storcz Júlia a negyedik, Somogyvári Flóra a hetedik lett, míg a nőknél Seres Gréta nyolcadikként végzett. 

 

A PSN Zrt. atlétája eközben az U16-os, U14-es fedett pályás összetett magyar bajnokságon vett részt a fővárosban. Jakab Anna a fiatalabb korosztály négypróbájának döntőjében 1345-ös eredménnyel a hatodik lett. Legjobban súlylökésben teljesített, amelyben a negyedik helyet érte el egyéni legjobbjával. 

 

A tájfutók Pákozdon mérettethették meg magukat. A PVSK színeit nyolcan képviselték a Tavaszi Spartacus Kupán. Erki Ármin az F20-as kategóriában a második helyen futott be, Benke Somorjai Dávid az F16-os mezőnyben negyedik lett, Rosinger Zsolt pedig az F55-ben szerzett bronz­érmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában