Rali

2022.03.31. 16:01

Kemény menet volt a két verseny egy hét alatt

Második helyen ért célba kategóriájában a Salgó Rallyn a 71 éves Keszler Mátyás Kugel Tiborral az oldalán, de az Audit már Pál Istvánnal az Orfű Rallyn is megfuttatták. Az idényben pedig még lesz lehetősége trófeákért a volán mögé ülni.

Kvanduk Bence

Nem indult könnyen az év Keszler Mátyás számára a Rally1-ben. Ugyan az orfűi tesztért és a Salgón elért második helyért is járt trófea, az autóval és egészségügyi problémával is meg kellett küzdeniük társaival.

 
– Az Orfű Rallyn mentünk mi is a tesztelők között, és a hetvehelyi gyorsaságin rosszul lett a navigátorom, Pál István. A szervizparkban aztán kérte, hogy vigyem célba, úgyhogy szépen végigmentünk. Így is mi kaptuk az első helyért járó kupát, mert Lajtai Zsoltnak megállt az autója – árulta el érdeklődésünkkor.

 
A Salgó Rallyra nem tudtak igazán felkészülni, de ismét nagyszerű élmény volt versenyezni azon a tájon.

 
– A csapatfőnökünktől kaptunk egy autómentőt, azzal mentünk a Salgóra. Még életemben nem vezettem ilyet. Csütörtök este rákötötték az Audit, hat óra alatt értem fel vele a verseny helyszínére. Másnap reggel pedig már mehettünk is bejárni a pályát, menni kellett a gépátvételre, az eligazításra. Így minden pályán csak egyet tudtunk menni, kemény volt egy héten belül ez a két menet – folytatta, kiemelve, sokat köszönhet Mang Huba csapatfőnöknek, és a FiaSko SE-nek.


Emellett az Audit is szervizelni kellett a versenyeken, hogy végig hadra fogható legyen, és áthaladhasson a célvonalon.


– A télen nem igazán tudtuk felkészíteni az autót. A két verseny alatt kilyukadt a hűtő, leszakadt a fék egy alkatrésze, egy vákuumcső, lelazult az önindító. Az utolsó gyorsaságin lámpánk nem volt, illetve volt egy defektünk – mesélte.

 
Természetesen a Mecsek Rallye-n is indulnak majd, viszont olyan versenyre már nem akarnak idén menni, ahova egyedül mennek az egyesülettől, vagy Baranyából. Nagyjából öt megmérettetésen állnak még idén rajthoz.

Címkék#rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában