Sakk

2022.05.26. 16:00

A siklósiak nyerték a megyei bajnokságot

Az 5. fordulóval befejeződött a sakkozók megyei I. osztályú csapatbajnoksága, amelyen hat klub volt érdekelt.

H. L.

Fotó: Shutterstock

Az utolsó kör eredményei: Szentlőrinc II.–Siklós 3-5, Pécsvárad–Karmin II. 3-5, DOZSO–Komló III. 4,5--3.5. A Baranya Megyei Sakk Szövetség szerinti hivatalos végeredmény: 1. Siklós 25, 2. Karmin II. 22,5. 3. DOZSO 20,5, 4. Komló III. 18, 5. Szentlőrinc II. 18, 6. Pécsvárad 16. 

– Eléggé kiegyensúlyozott bajnokság volt, ezért is lett szoros a végeredmény – állapította meg Bóta András, a Baranya Megyei Sakk Szövetség elnöke. – A győztes Siklós indulhat az osztályozón, mert az országos szövetség valószínűleg ezt írja még ki. A siklósiaknak mindenesetre nevezniük kell az NB II-re, aztán majd várhatják a döntést. Ami pedig a megyei I. osztályú bajnokság jövőjét illeti, ősztől ismét megrendezzük, valószínűleg szeptember végén vagy október elején indul. 
A baranyai sakkozással kapcsolatos a hír, hogy a Magyar Sakk Szövetség kihirdette a július 28. és augusztus 10. közötti, az indiai Chennaiban megrendezendő sakkolimpián induló magyar válogatottak keretét. A férfiaknál utazhat a pécsi születésű Bánusz Tamás is, aki jelenleg az Ajkai Bányász SK-t erősíti.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában