Pécsi siker

2022.05.28. 14:09

Aranyat értek Csonka Zsófia lövései Granadában

Aranyérmet szerzett a spanyolországi Granadában rendezett sportlövő Grand Prix-versenyen Csonka Zsófia, a PSN Zrt. válogatott kiválósága.

Sz. D.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A pécsi versenyző női sportpisztoly alapversenyének pont részében 285 köregységet lőtt, majd a gyors sorozatban 293-at, így 578 köregységgel a negyedik helyen jutott be a fináléba. Itt két darab négyfős csoportba osztották a sportolókat, Csonka pedig meg is nyerte sajátját, így részt vehetett a medálmérkőzésen. 


A mindent eldöntő csata nagyon szoros, szétlövésekkel tarkított volt. Csonka Zsófia két szétlövésben is érdekelt lett, de mind a kettőt megnyerte, így küzdhetett tovább az első helyért, amelyet végül meg is kaparintott, így aranyéremmel zárta a granadai túrát. 
 

A világjárásnak azonban még nincs vége, ugyanis a következő kihívás Azerbajdzsánban vár a pécsi sportlövőre. Május 30-tól június 3-ig Bakuban világkupát rendeznek, ahol Csonkáért a hónap első és második napján szoríthatunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában