Rali

2022.05.04. 17:00

Egerben száguldottak – ott folytatták Zsebéék, ahol Orfűn abbahagyták

Újabb trófeákkal gazdagodott a baranyai raliversenyzők gyűjteménye a hétvégén. Az Eger Rally-n a másod­osztályban versenyző Zsebe Gáborék összetettben harmadikak, kategóriájukban elsők lettek, s ugyanezt a bravúrt hajtották végre egy osztállyal lejjebb Zákányi Jánosék is.

Kvanduk Bence

Fotó:

Újabb nagyszerű teljesítményt követően, elégedetten térhetett haza Zsebe Gábor és Mohácsi László, akik az Eger Rally-n, csak úgy mint az orfűi megmérettetésen a rally2 összetettjében a harmadik, míg kategóriájukban az első helyet kaparintották meg. 

– Szuper volt minden! Ott folytattuk, ahol abbahagytuk Orfűn. Ugyanolyan szép vidéken is voltunk. A körítés remek volt és a verseny is nagyon jól alakult – kezdte lapunknak Zsebe Gábor. – A kategóriánkat megnyertük, abszolútban harmadikok lettünk egy nagyon erős mezőnyben. Nagyon komoly és ügyes versenyzők vannak, ráadásul hozzám képest sokkal fiatalabbak is – mondta nevetve –, de ez engem még jobban motivál. Ez az eredményeinken is meglátszik. 
A bajnokságban is jól áll most a baranyai páros, hiszen a negyedik helyet foglalja el összetettben, de az idei évet egy kicsit a jövő évre való felkészülésre áldozza fel. 

– Lehetett volna még feszegetni a határokat, de mivel az idei szezont kicsit ilyen öszvér évre tervezzük, ezért nem annyira fontosak a bajnoki pontok – folytatta, hozzátéve, ezt nem is bánja. – Talán nem is az Eger Rally, ami pályákban nekünk a legjobban fekszik. Legközelebb a Mecsek Rallye-n indulunk, aztán nyáron lesz egy kis kihagyásunk, és ősszel folytatjuk majd a versenyzést. Egy négy-öt megmérettetésen szeretnénk részt venni. Hazai pályán, a Pécs Rally-n is részt akarunk venni. 

Nem csak Zsebe Gáborék szerepeltek jól az Eger környéki pályákon. Lakatos Tamás a PSN színeiben ért el jó eredményt a rally2-ben, míg a harmadosztályú versenyben kerültek újabb kupák Baranyába. Zákányi János és Vidécz Zsolt az abszolút harmadik helyére értek oda, s ezzel kategóriájukat megnyerték, de a Horváth Rally ASE másik duója, Buris István és Bottyán János is örülhetett, hiszen a P11 3. helyén végeztek. 

A motorsport baranyai szerelmeseinek nem kell már sokat várniuk, hogy hazai környezetben is ismét megcsodálhassák a kedvenc versenyzőiket, hiszen az 55. Mecsek Rallye június 23–25-én zajlik majd. A tavalyi idényt példaként véve pedig kiváló szórakozásra számíthat mindenki, aki kijön megcsodálni a versenygépeket. 

Rally2 
A Fiasko SE eredménye 
Zsebe Gábor–Mohácsi László (összetett 3. hely, P12 kategória 1. hely). 

A PSN eredménye (Rally2) 
Lakatos Tamás–Marics Krisztina (összetett 6. hely, 6/RC4 kategória 4. hely). 

Rally3 
A Fiasko SE eredményei 
Guzi János–Somlai Gábor (összetett 4. hely, P13 kategória 2. hely). 
Fóti Péter–Kiskuti Adrián (összetett 18. hely, 6/RC4 kategória 7. hely). 

A Horváth Rallye ASE eredményei 
Zákányi János–Vidécz Zsolt (összetett 3. hely, P12 kategória 1. hely). 
Buris István–Bottyán János (összetett 23. hely, P11 kategória 3. hely). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában