Labdarúgás

2022.05.08. 19:05

Osztozkodniuk kellett

Nem tudta legyűrni a dobogóra vágyó Szegedet a PMFC labdarúgócsapata az NB II. 36. fordulójában, de saját kapuját remekül védte, így egy pontot be tudott gyűjteni. Közben a Szentlőrinc egalizálni tudott a Vasasnál, de aztán negyed óra alatt még háromszor kapitulált, így ismét vereséget szenvedett.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem kezdett igazán jól a PMFC a Szeged ellen, az első percekben dekoncentráltan játszott. Sági ebben az időszakban rá is ijesztett a hazai nézőkre, egy hazaadása elszállt Bukrán mellett, s nem sokkal ment csak a kapu mellé.

A korai zavar elmúlásával azonban a Pécs átvette a találkozó irányítását, s több veszélyes pontrúgást is kiharcolt. Adamcsek, Grabant és Dávid Zoltánnak is volt veszélyes, kapura tartó lövése, aminél vagy egy vendég védő, vagy Molnár-Farkas mentett bravúrral.

A Szeged sem tétlenkedett közben, s többször is veszélyesen kontrázott, ezekből talán Csobothé volt a legveszélyesebb, aki egymaga száguldott a felezőtől a tizenhatosig, de ott estében csak a jobb kapufát találta el Bukrán mellett.

A fordulás utáni első negyed óra a szegedieké volt. Előbb Simon Ádám szabadrúgásból volt közel a vezetés megszerzéséhez, majd azonnal az ő szögletéből Temesvári, de Bukrán mindkétszer bravúrt bemutatva hárított.

A folytatásban még itt is, ott is voltak helyzetek, de igazán egyik gárda sem járt közel a gólszerzéshez, így pedig maradt az osztozkodás a végére.

PMFC–SZEGED 0–0

Labdarúgó NB II., 36. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 900 néző. Vezette: Bana (Aradi J., Kiss B.). PMFC: Bukrán – Sági, Rácz L., Dávid Z. (Zsemlye, a szünetben), Katona L. – Grabant (Geiger, a szünetben), Futó, Nikitscher, Hegedűs M. (Svedyuk, 26.) – Bíró B. (Tihanyi, 57.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László. Szeged: Molnár-Farkas –  Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári R. – Simon Á. (Farkas, 82.), Kovács M. – Gajdos (Gréczi, 67.), Horváth K., Csoboth (Dobos, 88.) – Kóródi (Haruna, 88.). Megbízott edző: Andorka Péter.

 

Kikapott a Lőrinc

A Szentlőrinc a 42. percben került hátrányba a már feljutó Vasas ellen, s bár Harsányi egalizálni tudott a második játékrész hajrájához közeledve, a hazaiak még hármat berámoltak.

VASAS–SZENTLŐRINC 4–1 (1–0)

Labdarúgó NB II., 36. forduló. Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1675 néző. Vezette: Szőts G. (Kovács G., Baghy). VASAS: Jova – Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye – Berecz, Márkvárt (Pátkai, 59.), Hinora (Szilágyi Sz., 85.) – Cipf (Pekár, 85.), Zimonyi (Radó, 73.), Ihrig-Farkas (Feczesin, 59.). Vezetőedző: Kuttor Attila. SZENTLŐRINC: Prokop – Keresztes (Mucsányi, 67.), Hesz, Tamás L., Rétyi – Havas, Grumics (Biben, 67.) – Erdélyi, Szabó M. (Mervó, 67.), Harsányi (Bányai, 85.) – Németh B. (Drljo, 67.). Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Gólszerző: Litauszki (42.), Cipf (74.), Feczesin (83.), Silye (89.), ill. Harsányi (70.).

További eredmények: Ajka–Budafok 2–0, Siófok–Szombathely 0–1, Csákvár–Budaörs 1–1, Győr–III. kerület 7–0, Kecskemét–Tiszakécske 1–0, Nyíregyháza–Békéscsaba 3–0, Szolnok–Dorog 1–1.

Ez következik (05. 15., 17.00): Szentlőrinc–Siófok, Dorog–PMFC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában