Kosárlabda

2022.06.24. 11:41

Amerikai erőcsatárral gazdagodott az NKA PEAC

Szép lassan formálódik az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata kerete a következő idényre.

Forrás: peacpecs.hu

A klub hivatalos oldalán jelentette be a pénteki nap folyamán a 28 esztendős Cierra Burdick érkezését, aki jelenleg hazája válogatottjával 3x3-as VB-n játszik Antwerpenben. A szakmai stáb az utóbbi időszakban a légiósok kiválasztására fektetett nagy hangsúlyt, így ennek eredménye a 188 centiméter magas amerikai erőcsatár.

A rutinos kosárlabdázó a francia bajnoki döntőig jutó Lyon együttesétől szerződött Baranyába, de korábban brillírozott a lengyel Bydgoszcz és a Sleza Wroclaw csapatainak színeiben is.

– Cierra leigazolását prioritásként kezeltük, így az alakulat mindent megtett annak érdekében, hogy pécsi színekben láthassuk őt a következő szezonban – fogalmazott a klubigazgató, Hartung Anita, aki személyesen is megtekinti az új igazolás szereplését Belgiumban.

Akárhonnan nézzük, egy igencsak ütőképes gárda van kialakulóban. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Kiss Virág, Simon Zsófia és Wentzel Nóra is meghosszabbította szerződését, ráadásul Szücs Réka és Ilina Selcova tavaly két éves kontraktust írt alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában