Csúcsot döntött a kánikulában

2022.06.28. 16:00

Országos bajnok lett a PVSK fiatal atlétája

Lomb Ádám óriásit futott, s új egyéni csúcsot felállítva nyerte meg az 5000 méteres síkfutást a Magyar Atlétikai Bajnokságon. A PVSK-t képviselve viszont nem ő volt az egyetlen, aki remekelt.

Kvanduk Bence

Forrás: MTK

Fotó: MTK

Remekeltek a PVSK atlétái az MTK Budapest Lantos Mihály Sportközpontban zajló 127. Magyar Atlétikai Bajnokságon. Egyrészt Garamvölgyi Petra 400 centiméteres eredményéve ezüstérmet szerzett rúdugrásban, másfelől K. Szabó Gabriella a 800 méteres síkfutás döntőjében 2:08,26-os idővel, a negyedik helyen végzett.

A PVSK súlylökője Varga Zsolt ötvenévesen indult a versenyen, és 14,92 méteres eredménnyel a hetedik helyen végzett. A szenior korú atléta a még ereje teljében lévő vetélytársai ellen is bizonyította remek formában van.

Azonban a legfényesebben ezúttal Lomb Ádám csillaga ragyogott. A nagyon erős mezőnyben 5000 métert követően ő szakította át a célszalagot 40 métert verve a második helyezettre. Idejével, 14:29,62-vel új egyéni csúcsot állított fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában