Cselgáncs

2022.07.01. 19:01

Bronzérmet szerzett az első olimpiai kvalifikációs viadalon a PTE egyik hallgatója, Varga Brigitta

Móga Richárd

Forrás: MTK.hu

Mindössze két magyar indult a hétvégi ulánbátori Grand Slam-viadalon, közülük a Pécsi Tudományegyetem sport és rekreációszervezés szakos hallgatója, Varga Brigitta, aki egészen a dobogóig menetelt: bronzérmet szerzett az első olimpiai kvalifikációs viadalon.

Varga Brigitta a legjobb nyolc közé jutásért a mongol Lkhagvajargal ellen két perc után ipponnal diadalmaskodott, majd a negyeddöntőben a hosszabbításban ugyancsak ipponnal múlta felül riválisát, az izraeliek junior-világbajnoki ezüstérmesét, Kerem Primót.

Az elődöntőben a japánok kétszeres Ázsia-bajnoka, Nabekura Nami nem sok esélyt adott a magyar lánynak, de a bronzmeccsen sikerült feledhetetlenné tenni ezt a napot, hiszen Varga Brigitta egy gyönyörű kontratámadással  legyőzte a türkmén Zulhumar Daskinovát, megszerezve ezzel az áhított Grand Slam-érmet.

Az IJF World Judo Tour – és az olimpiai kvalifikációs sorozat – egy hét múlva Budapesten folytatódik, a Grand Slam Hungary versenyére július 8. és 10. között kerül sor a Papp László Sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában