Európai Egyetemi Játékok

2022.07.26. 10:00

Nem adták magukat könnyen a PTE-sek

Nagyszerűen teljesítettek a Pécsi Tudományegyetem színeit képviselő cselgáncsozók és tollaslabdázók az Európai Egyetemi Játékokon Lengyelországban.

K. B.

Forrás: PTE-PEAC

Ketnig Emőke a 48 kilo­grammosok mezőnyében lépett tatamira, s az első összecsapását a brit Mary Tomblin ellen hozta is, a negyeddöntőben viszont a török Buketnur Karabulut jobbnak bizonyult nála, s a vigaszágon sem tudott túljutni a francia Cloe Riboulon. 

Varga Brigitta viszont az 57 kilogrammos mezőnyben szárnyalt. A brit Holly Bentham nem tudta feltartóztatni, ahogyan a hazaiakat képviselő Aleksandra Sokolowska sem. Az elődöntőben a litván Aida Vasiliauskatie is térdre kényszerült ellene, egyedül a fináléban fogtak ki rajta, az ukrán Anastasiia Antipina bizonyult jobbnak.

Beringer Fatime egészen az elődöntőig menetelt, ahol a török Sila Ersin vetett véget jó szériájának, de a bronzmeccset hozta. 

Borsos Bence nagy küzdelemben alulmaradt Tristan Dufourt ellen már a második körben, Balogh Daniellának a negyeddöntő jelentette a végállomást Isobel Kitchen ellen, s Huszár Martin is térdre kényszerült a német Richard Fiedler ellenében, s Maróti Alexandra sem jutott tovább első megmérettetését követően.

Mellettük a tollasozók léptek pályára, s ők 4:1-re verték a zágrábi egyetemistákat. A pécsi csapatot Kiss Fanni, Kováts Máté, Szerecz Márton, Gonda Daniella, Végh Miklós és Nagy Sebestyén alkotják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában