Világjátékok

2022.07.13. 09:05

Nekünk ti vagytok a legjobbak: ezüstérmes lett a pécsi páros a Világjátékokon

Móga Richárd

Forrás: PSN Zrt.

Fotó: Ivan Ferreira

Ahogy arra már előljáróban is számítani lehetett, a PSN Zrt. két kiválósága, Mazács Fanni és Bali Dániel sikerrel vette a selejtezőt, ráadásul az aerodance csapat is remekelt, így mindkét egység az élről várhatta a hajnali finálét.

A pécsi páros önmagát is felülmúlta a Világjátékokon, csodálatos gyakorlatot mutatott be Birminghamben, amellyel ezúttal egy gyönyörűen csillogó ezüstérmet sikerült szerezni. Nem múlt sokon, hogy ez a medál még fényesebb legyen, ugyanis a Bali Dániel és Mazács Fanni duó 20.600 pontot kapott döntős produkciójára, míg a győztes brazil Lucas Barbosa, Tamires Silva páros 20.650 ponttal zárta a finálét.

– Fantasztikusak voltak! Stressz, tétet, fáradságot, mindent legyőzve, életük gyakorlatát sikerült megcsinálni. Kicsit csalódottak vagyunk az eredmény miatt, nem teljesen érezzük reálisnak. Az aerodance nagy öröm. Ma a trión és a csoporton a sor. Remélem hasonlóan sikerül teljesíteni, mint a párosnak. Aztán majd meglátjuk, hogy az mire elég – nyilatkozta lapunknak Varga-Réfi Eszter.

A magyar aerodance csoport felért a csúcsra. A válogatottunk mögött a románok zártak másodikként, az azerieké lett a bronz. 

Az aranyérmes csoportot Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Ruzicska Vanessza, Ökrös Janka, Simon Zsófia, Szöllősi Panna alkotta. 

– Nagyon sokat dolgoztunk ezért a Világjátékok-győzelemért. Hálás vagyok mindenkinek, hiszen mind a nyolcan kihoztunk mindent magunkból. És ez nem csupán a játékokra vonatkozik, hanem az egész felkészülésre – mondta Farkas Balázs.

Mint arról már korábban is írtunk, hiába arattak a világbajnokságon aerobikosaink, erre a megmérettetésre készültek igazán.

– Számunkra még ennél is nagyobb megmérettetés a nem olimpiai sportágak világjátéka, szóval ez egy bemelegítés volt számunkra, már amennyire egy világbajnokságot bemelegítésnek lehet nevezni – vélekedett a világbajnokság után Varga-Réfi Eszter, a pécsiek edzője.

Baliék tovább gazdagíthatják a magyar dicsőségfalat, ugyanis ma este trióban és csapatban is megmutathatják még, hogy ők a legjobbak.

Magyarország az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában