WTCR

2022.07.24. 09:30

Vallalenguára is átmentené jó formáját Michelisz

Kemény hétvége előtt áll Michelisz Norbert, hiszen két hét szünetet követően most ismét száguld a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye. Az olasz verseny ma 9 órakor vette kezdetét az első szabadedzéssel.

K. B.

Forrás: MTI

Fotó: José Coelho

Vila Realban egészen jó eredményt ért el a baranyai pilóta, de sokszor érezhető volt a képernyőkön keresztül is, hogy Elantrája nem tudja felvenni a versenyt a Lynk&Co-kkal, Cuprákkal és Audikkal. A sorozat korábbi bajnoka viszont óriási rutinjával és remek képességeivel ott tud lenni az élbolyban. Ha a folytatásban tovább javulnak, még izgalmas is lehet az idény vége.

– Legutóbb Portugáliában a tempó és a megszerzett pontmennyiség is rendben volt, próbáljuk ezt a formát továbbvinni. Vallalenguát jól ismerjük, úgy érzem, felkészültünk a hétvégére, és a top pozíciókért lehetünk harcban. Ez az idény nagyon szoros, nem tudhatod előre, hogy mit hoz majd a hétvége. Már a szezon második felét kezdjük, de mindent megteszek, hogy felzárkózzam a tabellán – jelezte Michelisz, aki 88 ponttal van lemaradva csapattársától, az éllovas Azconától. 

Az biztos már, hogy ezen a hétvégén eggyel kevesebb magyart láthatunk majd a rajtrács­ra állni, ugyanis a Zengő Motorsportnak nem sikerült helyrehoznia a Vila Realban megsérült autóját, így Nagy Dániel nem indulhat el a futamokon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában