Világjátékok

2022.07.12. 10:29

Világjátékok-rekord, egyéni csúcs, ezüstérem, aranyérem: egy nemzetközi verseny Jakabos módra

Móga Richárd

Fotó: Árvai Károly

A pécsi születésű Európa-bajnok úszó, Jakabos Zsuzsanna már elhozott egy érmet az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékokról, ráadásul az utolsó versenynapján is gazdagította a magyar küldöttség dicsőségfalát.

Mint korábban is írtuk, a 4x50 méteres akadályúszásban a magyar női staféta aranyérmes lett, méghozzá Világjátékok-rekordot jelentő időeredménnyel. A női váltóban a baranyai kötődésű Jakabos Zsuzsanna, Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna volt érdekelt.

Mindemellett egyéni csúcsot teljesítve negyedikként végzett a női 200 méteres akadályúszásban.

– Külön örülök az egyéni rekordnak. A két finálé közötti fél óra szerencsére elég volt a regenerálódásra, a váltóval pedig sikerült megvalósítanunk azt, amiért ide repültünk – vélekedett Jakabos.

Hajnalban pedig ismét megcsillogtatta tudását a 33 esztendős sportoló, ugyanis a női staféta a németek mögött, az olaszokat megelőzve második lett. Az ezüstérmes női csapatban Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Ugrai Panna és Verrasztó Evelyn kapott helyet.

– Örülök, hogy itt lehettem, hiszen egy arannyal, egy ezüsttel és a női 200 méteres akadályúszásban elért egyéni csúccsal zártam. Nagyon jó csapat jött össze, annak meg külön örülök, hogy eredményeinkkel talán egy picit jobban ráirányítottuk a figyelmet erre a sportágra – összegzett Jakabos Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában