Kosárlabda

2022.08.15. 14:31

A válogatottban remekelt, de szeretne minél több játéklehetőséget kiharcolni az élvonalban is Laczkó Sára

Vasárnap este befejeződött a Görögországban megrendezett lány B-divíziós kosárlabda Európa-bajnokság, a magyar válogatott pedig a tizenegyedik helyen végzett.

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Göröngyös út és sok izgalmas mérkőzés van Völgyi Péter alakulata mögött. Kecsegtetően indult az Eb a mieink számára, ugyanis a svéd, valamint a finn csapatot is hoppon hagyta a magyar együttes.

 A csoportkör záró mérkőzésén már több hiba is becsúszott, így elszenvedte első vereségét a gárda.

A nyolcaddöntőben Németország legjobbjait kellett volna legyőzni a továbbjutás érdekében, azonban az utolsó pillanatokban megremegtek a magyar kezek, így az alsóházban folytathattuk a küzdelmet.

A csalódottság ellenére jól reagált a válogatott, s Laczkó Sára vezényletével fényes győzelmet aratott a csapat a házigazda Görögország ellen. Ezzel eldőlt, hogy a mieink biztosan megőrzik A-divíziós tagságukat és a 9-12. helyért játszhattak a továbbiakban.

A folytatásban a törökök ellen jött a kijózanító pofon, így a 11. helyért küzdhetett az utolsó találkozón a válogatott.

Nem kezdődött diadalmenetként a 11. helyért való párharc a magyar lányok szempontjából, hiszen Belgium kapta el jobban a fonalat. A mieink viszont nem törtek meg, s végig űzték ellenfelüket, sőt, a nagyszünet után már a fordítás is összejött. Bár a találkozó végig szoros maradt, a magyar válogatott a hajrát már biztos, hatpontos távolból teljesíthette, amiből nem is engedett.

Az NKA Universitas Pécs tehetsége, Laczkó Sára 11 ponttal, 8 lepattanóval, 4 assziszttal segítette a csapatát mindössze 2 eladott labda mellett.

– Szerintem nagyon kiegyenlített volt a mezőny, és sajnos ebből mi jöttünk ki rosszul. Nagyon fájó volt a nyolcaddöntőben elszenvedett 1 pontos vereség, így sajnos nem sikerült a nyolcba jutás, amit nagyon szerettünk volna előzetesen elérni. Örülök, hogy sikerült az utolsó meccsünket győzelemmel zárni – nyilatkozta lapunknak Laczkó Sára.

Laczkó Sára az egész torna alatt remekül teljesített. A legtöbbször csapata legjobbja volt, de még érzi, hogy van miben fejlődnie.

– Egyénileg örültem, hogy sok játéklehetőséget kaptam, amit igyekeztem jól kihasználni, viszont ez az Európa-bajnokság rávilágított arra, hogy mennyi mindenben kell még fejlődnöm.

Mint elmondta, nagyon élvezte a közös munkát Iványi Dalmával is, hisz nagyon sokat tud tőle tanulni. Ezeket a tanultakat pedig próbálja majd a jövőben is kamatoztatni. Lesz még alkalma a közeljövőben is hallgatnia Iványi utasításait, ugyanis a pécsi közönségkedvenc a következő szezontól az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának másodedzője lesz.

– Izgatottan állok a jövő év elé. Legfőbb célom, hogy sokat fejlődjek és a tanuljak a felnőtt játékosoktól a játék minden elemében. Szeretnék minél több játéklehetőséget kiharcolni az élvonalban – nyilatkozta lapunknak a tehetséges kosárlabdázó, Laczkó Sára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában