Vízilabda

2022.08.20. 13:04

Drámából sem volt hiány: felért a világ tetejére az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott

Világbajnoki címet szerzett válogatottunk, miután a döntőben 11–11 után ötméteresekkel legyőzte a házigazda Szerbiát.

Móga Richárd

Forrás: waterpolo.hu

Az első támadásból rögtön megszereztük a vezetést a pécsi csapatkapitány Gaszt Roland révén, az első negyed végén pedig 4–2-re vezetett nemzeti együttesünk.

A folytatásban a szerbek felzárkóztak (5–4), sőt,  a harmadik negyedben egyenlítettek (6–6), de utána válogatottunk rögtön visszavette a vezetést, majd a negyed 8–6-os magyar vezetéssel zárult.

A negyedik felvonásban a szerbek megint villámgyorsan ledolgozták a hátrányukat (8–8), ám Nagy Ákos a legjobbkor lőtte be a harmadik gólját, így ismét a mieinknél volt az előnyt.

A szerbeket nem lehetett lerázni, és az utolsó négy percnek 10–10-ről vágtak neki a csapatok.

Az utolsó percre fordulva támadhattak a szerbek a vezetésért, de a kapufa most nekünk segített, így bő fél perccel a vége előtt támadhattunk a győzelemért. Nem jött össze a gól, ráadásul a szerbeknek volt még 20 másodpercük egy ellenakcióra. Ám Gyapjas védett, így 11–11 után jöhettek az ötméteresek.

Az első három-három dobás hibátlan volt, de a negyedik szerb ötméterest Csite Loránd védte. Az utolsó, ötödik körben a szerbek bedobták, de Bede Marcell még hátra volt. És a hálóba vágta a labdát, ezzel a magyar U18-as férfi vízilabda-válogatott aranyérmet szerzett!

Magyarország–Szerbia 16–15 (4–2, 1–2, 3–2, 3–5, 5–4) – ötméteresekkel

Férfi U18-as Világbajnokság, Belgrád, Döntő.
Gólszerző: Nagy Ákos 4, Szalai P., Gaszt 3-3, Bede, Leinweber 2-2, Varga Vince, Szépfalvi, ill. Kovacsevics 4, Kojics 3, Gavrilovics, Dimitrijevics, Urosevics 2-2, Brescanszki, Bozovics

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában