Helyi sport

2022.08.29. 14:30

Kenderesi ismét jelezte: az elitben a helye

K. B.

Forrás: PVSK

Nyugodtan kijelenthetjük, nem csak nézelődni utazott el Bosznia-Hercegovina fővárosába Kenderesi Péter, a PVSK ifjú harcművésze a korosztályos ifjúsági világbajnokságra. A tatamin senki nem tudta végzetes hibára kényszeríteni a cselgáncsozót, így pedig a torna végén világbajnoki címnek örülhetett.

– Óriási az öröm, nem tudom szavakkal elmondani mennyire boldogok vagyunk, és megmondom őszintén a Himnusz alatt folytak a könnyeim – idézi Kersics Antalt, Kenderesi felkészítőjét a PVSK honlapja.

Korábban ebben a korosztályban a magyar fiúk csak ezüstöt és bronzot értek el vb-n, így Kenderesi az első, aki aranyat ünnepelhetett.

Első ellenfele a mongol Altanshagai Enkhbayar volt, majd a brazil Jesse Barbosa, az urkán Nikita Yudanov, végül az ázsiai bajnok, üzbég Abbos Shermakhmatov következett. Kenderesi mindenkit ipponnal vert, egyedül ukrán ellenfele tudott összehozni ellene egy wasarit.

– Itt már nincsenek könnyű mérkőzések, könnyű ellenfelek, de el kell mondanom, nagy segítségemre volt, hogy mindkét edzőm, Kersics Tóni bácsi és Kersics Dávid is ott tudtak lenni velem – mondta már Kenderesi a klub honlapnak. – Kielemeztük a mérkőzéseket, és sok jó tanácsot is adtak menet közben is, nélkülük biztos nem sikerülhetett volna ez az eredmény. Ezért köszönet a Szövetségnek, és a PVSK vezetésének is. Nagyon sokat készültem erre a világbajnokságra, és mindenkinek köszönöm, aki segített.

Péter az ellenfeleiről is mesélt, mint mondta, az ukrán kicsit ráijesztett, pedig tudta, mire számíthat ellene. Azonban nem kapkodott, s megfontoltan megfordította az ellene vívott küzdelmét. A fináléban kapott ellenfelétől is tartott, igyekezett ellene a földharcot erőltetni, mert állva nagyon veszélyes volt. Az idő és a fáradtság viszont kedvezett a pécsi csillagnak, s amikor elkezdett ellenfele védelme szétnyílni, azt kihasználta.

– Egyáltalán nem volt, és nem is lesz nagy ünneplés, dolgozunk tovább – folytatta. – Ez a siker arra kötelez, hogy még többet kell dolgoznom. Ha eddig száz százalékot nyújtottam, most százötvenet kell teljesítenem. Van még egy nagyon fontos versenyem, a prágai junior Európa-bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában