A Bodára kellett várni

2022.08.04. 13:00

Összeállt a megyei bajnokságok mezőnye

A bodaiak döntésére vártak legtovább, hogy ők eldöntsék: vállalják-e az indulást vagy sem. Végül is közölték döntésüket az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságával, így összeállt a mezőny a megyei felnőtt labdarúgó-bajnokságokban.

Horváth László

Fotó: Löffler Péter

Július elsejével lezárult a nevezés a megyei felnőtt labdarúgásban, véget ért a hiánypótlás is, így véglegessé vált, hogy melyik osztályba hány csapat indul. Ugyan a bodaiak döntésére sokat kellett várni, hogy indulnak-e vagy sem, de végül megszületett náluk is a verdikt, maradnak a megyei I-ben.

Az MLSZ Baranyai Megyei Igazgatóságán kaptuk az információt, miszerint a felnőtteknél a megyei I. osztályban a PMFC II. visszalépése miatt 15 csapat szerepel, a II-ben pedig 14. Utóbbiban visszalépett a Mohács II. és a Bódi Focisuli Szigetvár, míg ide felkerült a Lippó és itt játszik a Harkány is. Három csoportban összesen 37 együttes lesz a megyei III-ban, ahonnan a Hetvehely, a Kölked, a Mozsgó és a Villány II. visszavonta korábban leadott nevezését. Új induló lesz itt a Szászvár, a Magyarbóly, az Olasz és a PEAC III.

A pályahitelesítések még zajlanak, de szezont felvezető Baranya Megyei Kupa-fordulóra, augusztus 21-re ezek is befejeződnek. Egyébként az első kupakör 60 csapattal augusztus 21-én lesz, a második pedig még ugyanebben a hónapban, 31-én, szerdán. Tavaly négy gárda jutott fel Baranyából az országos főtáblára, azt majd a fővárosban, az MLSZ-ben döntik el, hogy a mostani kiírásban tőlünk hányan folytathatják a megyén kívül.

Visszatérve a bajnoki rajtra, az augusztus 27-én lesz a megyei I-II. osztályban, és a III. o. Czibulka-csoportjában, a Csíkban és a Dárdaiban pedig egy héttel később kezdenek. Ugyan a mostani hétvégén még nem fociznak tétre menően, de lesz azért fociesemény, szombaton Pécsett, a Hotel Corsóban tartják a játékvezetők elméleti tesztjét, aminek a hivatalos elnevezése nyári frissítő kurzus. Ezen két egykori FIFA-bíró, Kassai Viktor és Fábián Mihály tart online-előadást. Előbbi most a bolgár bírók főnöke, utóbbi pedig hat éve Ausztráliában ellenőrösködik. A Díjátadó gálára, amelyen a gólkirályokat és a sportszerűségi verseny győzteseit köszöntik, augusztus végén kerül majd sor.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában