Muaythai

2022.08.16. 09:29

Ötödikként végzett Melis Bálint a 2022-es IFMA Utánpótlás Muaythai Világbajnokságon

Móga Richárd

Forrás: SAYU GYM Pécsi Muaythai Akadémia

Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, öt magyar sportoló, köztük Melis Bálint is bizonyíthatott Malájziában, a 2022-es IFMA Utánpótlás Muaythai Világbajnokságon.

Bálint az első mérkőzését sikeresen hozta a vietnámi ellenfelével szemben, s ezzel a legjobb 8 közé jutott, azonban a thai vetélytársán nem sikerült túl jutnia. Küzdelmes, három menetes bunyóban kapott ki egy rutinos versenyzőtől, így számára véget ért a világbajnokság. Ezzel a PEAC kiválósága ötödikként végzett.

– Nem könnyű pár órával a mérkőzés után írni az érzésekről. Hosszú felkészülés után érkeztem a 2022. évi utánpótlás IFMA Muaythai Világbajnokságra. Nem kimondva, de legbelül éremszerzési elvárásokat támasztottam magam elé. Tavaly voltam először IFMA Muaythai világversenyen, akkor az 5. helyet értem el, majd az idei Európa bajnokságon bronzéremig jutottam, ezért a malájziai világbajnokságon titkon szerettem volna éremmel hazatérni, de a fő célkitűzés a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés volt. A súly- és korcsoportomban 15 nevező volt, akik közül végül 14-en indultunk. A sorsolás nem kedvezett számomra, úgy tűnik – edzőim szerint – nem a könnyebb ágra kerültem – nyilatkozta lapunknak Melis Bálint.

A pécsi fiú pontozással megnyerte első mérkőzését, a második összecsapásán azonban alulmaradt. A győzelemre is esélyes thai sportoló ellen küzdhetett, akivel szemben a taktikai elképzeléseket nem tudta maradéktalanul érvényesíteni. Végül pontozásos vereséggel véget ért számár az idei Vb. Mint kiderült, legyőzőjének több mint 100 mérkőzése volt már, ami Thaiföldön jellemzően profi mérkőzéseket jelent.

– Mindkét mérkőzés során jól éreztem magam a ringben, pár kisebb sérülés mellé sok tapasztalatot sikerült összeszedni, melyeket a következő IFMA versenyeken bízom benne, hogy tudok kamatoztatni, hiszen még csak most érek a korcsoportom „közepére” – vélekedett Melis.

– Szeretnék köszönetet mondani a PEAC-nak a támogatásért, nevelő edzőmnek Blazsekovics Ferencnek és szüleimnek, továbbá az utánpótlás szövetségi kapitányoknak és természetesen a sporttársaimnak és a szurkolóknak egyaránt – zárta nyilatkozatát a baranyai sportoló.

Legközelebb februárban, az Európa-bajnokságon vehet részt az IFMA Muaythai válogatott. Melis Bálint addig egy sportág váltással készül a szintén olimpiai sportág WAKO Kick-Box Utánpótlás Világbajnokságra K1-ben, ami szeptember végén kerül megrendezésre az olaszországi Jesoloban. Itt már számos PEAC harcos indul, hiszen 8 versenyző kapott meghívást a válogatott keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában