Helyi sport

2022.09.11. 19:40

A Bánk bánta a nyerő cserét: Bohata győztes góllal tért vissza sérüléséből

Bár korán hátrányba került, fordítani tudott, s bezsebelte a három pontot a PTE-PEAC labdarúgócsapata az NB III. 8. fordulójában.

bama

Fotó: Laufer László

Ha nem tudtuk volna, hogy a vendégek már most a kiesés elől próbálnak menekülni, a házigazda PEAC-nak pedig legalábbis az alsóháztól elszakadáshoz lenne égető szüksége a három pontra, akár kellemes, nyár végi edzésnek is nézhettük volna az első perceket. A már-már céltalan passzolgatásnak egy, az utolsó pillanatig ártatlannak tűnő helyzetben lőtt váratlan vendéggól vetett véget már a 4. percben, ami után gyorsan változott is a játék képe.

Ám szinte csak pillanatokig bízhattak első győzelmük megszerzésében a bánkiak. Mintha ugyanis most eszméltek volna rá, hogy ez már maga a vizsga, úgy kapcsoltak rá az egyetemisták, és a rendezett sorok ugyancsak gyors eredményre vezettek: Makai egy szögletből felívelt labdára lecsapva gyorsan egyenlített.

A PEAC nem elégedett meg az eredménnyel, az így szinte újrainduló találkozón ezután is fegyelmezett, szervezett támadásokat vezetett. Ám a befejezések sehogyan sem sikerültek, kihagyott helyzetek sorával borzolták a hazai szurkolók kedélyeit. A három pont sorsát végül a sérüléséből éppen felépült, csereként visszatérő Bohata hosszú sarokba küldött gólja döntötte el. A végig motiváltan futballozó PEAC fontos győzelmet aratott – ami talán kissé megnyugtató lehet a folytatásra, hiszen így a tabellán két helyet előrelépve utazhat a következő fordulóban a listavezető Iváncsa otthonába.

PTE-PEAC–Bánk-Dalnok 2–1 (1–1)
Labdarúgó NB III., 8. forduló. 
PEAC: Pölöskei – Bozóki, Nagy M., Forró, Archie – Kása (Katona, 81.), Temesvári (Takács M., 61.), Varga B., Keresztes (Gelencsér B., a szünetben) – Makai (Gelencsér G., 73.), Szabó Z. (Bohata, 61.). Edző: Lőrinc Antal.
Gólszerzők: Makai (7.), Bohata (78.), ill. Kis K. (4.).

Ez következik: Iváncsa–PTE-PEAC (09. 25., 16.00).

Az állás: 1. Iváncsa 22 pont, 2. ESMTK 19, 3. Hódmezővásárhely 19… 12. PEAC 10… 19. Monor 1, 20. Bánk 1. MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában