Kosárlabda

2022.09.20. 19:00

Keretbe foglalná a pályafutását Tóth Norbert

Visszatért Pécsre Tóth Norbert: a kosaras a következő idényben a PVSK gárdáját erősíti. A múltról, a jelenről, és persze a jövőről is beszélgettünk.

Fülöp Zoltán

Forrás: PVSK

– Mi a legnagyobb különbség az első Pécsre érkezés és a mostani között?

– Az mondjuk nagy különbség, hogy most családdal költöztem Pécsre. A feleségem és a kisgyerekünk is jött velem, éppen most keresünk neki bölcsödét. De ezen kívül olyan nagyon sok nincsen. Amikor most megérkeztem, azonnal otthon éreztem magam. Mondtam is a feleségemnek, hogy mintha semmi sem változott volna. 

– Azért egy mégis: akkor egy élvonalbeli csapathoz jött, most meg egy másodosztályban indulóhoz...

– Ez igaz, de a cél ugyanaz: minél több mérkőzést nyerni. Ebből a szempontból ráadásul külön érdekes a történet, hiszen van már bajnoki címem, kupagyőzelmem, de a másodosztályban még nem jutottam a csúcsra. Most, remélem, ez is összejön. 

– Nem érzi mégis visszalépésnek?

Az utóbbi években többször gondoltam a visszatérésre, örültem a vezetők hívásának. Mondtam is magamban, hogy ha valaha még elköltözöm, akkor biztosan Pécsre fogok. Úgy éreztem, a visszatérésemmel lehetne igazán keretbe foglalni a pályafutásomat. Amikor 18 évesen idekerültem, akkor nagyon sokat kaptam a PVSK-tól, s azt gondoltam, hogy jó lenne ebből egy kicsit visszaadni, s együtt visszajutni az élvonalba.

– Ami nem lesz egyszerű...

– Egyáltalán nem, de nem gondolom, hogy nekem, nekünk az ellenfelekkel kellene foglalkoznunk. Sok nehéz mérkőzés vár ránk, több csapat is tervezi a feljutást, úgyhogy nincsen arról szó, hogy előre ki lehetne osztani az aranyérmet. Jó lesz a PVSK, szerintem jól sikerültek az erősítések, sok ismerős arc van a csapatban, ami nagy előny, mivel néha egy összenézés, egy összekacsintás elég, és már tudod, hova jön a labda. Ráadásul széles a keret, minden posztra van két kosaras, úgyhogy nem kell megszakadnia senkinek.

– Más hangulatúak a mérkőzések a másodosztályban?

– Részint igen, részint nem. Más, mert kisebbek a csarnokok, de mégsem más, mert talán pont emiatt a közönség sokkal intenzívebben él együtt a játékkal, közelebb vannak a szurkolók, nagyobb a közösségi élmény.

– Változott a játéka az elmúlt években?

– Igen, változott. Korábban négyes pozícióban játszottam minden csapatban, az utóbbi néhány évben viszont ötös vagyok, klasszikus center, a palánk alatt kell küzdenem. De bírom, nincs ezzel problémám, és hát a harcosság volt mindig is jellemző rám, úgyhogy ezt tudom majd kamatoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában