Őszintén beszélt botlásairól is

2022.10.13. 14:25

Gera: Átálltam a sötét oldalra (Galéria)

Szinte mindenki kivétel nélkül néma csendben, nagy koncentrációval figyelte a magyar labadrúgás közelmúltjának ikonját, Gera Zoltánt a Vásárosdombói Általános Iskolában adott motivációs előadása alatt.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Mindent megtesznek azért a Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, hogy az ott, s a környező településen tanuló diákok számára testközelbe hozzák azokat a példaképeket, akikre érdemes felnézniük, akik életpályájából tanulhatnak. Januárban Pisont István látogatta meg a fiatalokat, korábban Nyilasi Tibor is többször eljött, míg csütörtökön Gera Zoltán járt az intézményben Szolnoki Csaba testnevelő tanár hívására.

Fotó: Löffler Péter

A futballsztár érkezését nagyon várták a gyerekek, már egy jó fél órával érkezése előtt, az iskolai szünetben is mindannyian azt figyelték, hogy mikor gördül be az udvarra, s amikor belépett az aulába, ahol előadását tartotta, vastaps fogadta.

Ezt követően a PMFC, a Fradi, a West Bromwich Albion, valamint a Fulham egykori játékosa kendőzetlen őszinteséggel beszélt fiatalkori baklövéseiről. Elmesélte az ott lévőknek, hogy a szülei válását követően szipuzott, ivott, kerülte az iskolát a javítóintézetbe, börtönbe kerüléshez is közel került. S példaként állította a fiatalok számára azt, ahogyan Istenben való hitével minden rossznak véget tudott vetni, s visszatalált a helyes útra. Majd a tehetségét kihasználva, társainak, edzőjének bizalmát visszanyerve, hogyan járta végig azt a fantasztikus karriert, ami neki jutott. Végül az U21-es válogatott mellett végzett edzői munkájáról is szót ejtett, amit csak úgy jellemzett, átállt a sötét oldalra.

Egy nebuló kérdésére azt is hozzátette, hogy nem ő a hiteles ember, aki arról tud beszélni, hogy az iskola és a profi sport összeegyeztethető, mert ő erre nem figyelt, azonban ő is befejezte tanulmányait, amit nagyon fontosnak tart. Egyfelől a sport soha nem biztos életpálya, kell B-terv, másrészről minden alapja a megszerzett tudás.

A beszélgetést követően a fiatalok szinte megrohanták a 97-szeres magyar válogatott focistát közös fotókért, autogramokért, s a nap folyamán egy kis közös játékra is sor került.

Fotó: Löffler Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában