Kosárlabda

2022.10.01. 11:01

Nagy vadakat ejtenének a pécsi kosárlabdázók

Aligha kezdhette volna jobban a női kosárlabda NB I. 2022/2023-as idényét az NKA Universitas PEAC, azonban hétvégén küzdelmes mérkőzés vár Jovan Gorec alakulatára, méghozzá az ELTE BEAC otthonában.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A pécsi klub két győzelmet már bezsebelt, ráadásul hétközben a városi riválisán gázolt át, így lendületben van a csapat, ez nem vitás. Mindenesetre az ELTE BEAC nem fogja könnyen adni magát. A budapesti együttes felemásan kezdte a szezont, de bízhatnak az amerikai irányítójukban és a horvát centerükben is, akik bármikor képesek hátukra venni a klubot. Egy biztos: kemény ütközet várható szombaton 15 órától a Gabányi László Sportcsarnokban.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. A Szekszárd ellen a BEAC megmutatta, hogy hazai pályán, a szurkolói előtt milyen jól és pontosan tudnak játszani. 40 percen keresztül koncentráltan és keményen kell játszanunk, ha győztesként akarunk hazatérni szombaton. Hiszek a csapatunkban és izgatottan várjuk már a szombati összecsapást.

Nem túl baráti a PINKK Pécsi 424 sorsolása, hiszen a Sopron és a PEAC után szombaton 18.30-tól a DVTK vendégeként kellene meglepetést okoznia Kovács Dénes együttesének. A miskolci klub jelenleg vezeti a tabellát, ráadásul a védelem is jól muzsikál, ugyanis ők kapták a legkevesebb pontot. A baranyai csapatnak már voltak jó periódusai az idényben, azonban számtalan hiba becsúszott a gépezetbe, így nem sikerült még maradandót alkotni.

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – Legfontosabb hogy a PEAC elleni pontatlanságunkat és dekoncentráltságunkat levetkőzzük magunkról, mert ami ott nem fért bele, az most hétvégén egy jobb csapat ellen pláne nem fog. Ez a legnagyobb hiányosságunk jelenleg amiben előre kell lépni. Ha ezen változtatni tudunk, akkor elégedettek lehetünk a végkimeneteltől függetlenül, de biztos vagyok hogy az eredményen is meg fog majd látszódni.

A hétközi derbit követően tehát nem lesz egyszerű dolguk a pécsi lányoknak, de mindkét alakulat vezetőedzője pontosan tudja a győzelem receptjét, így sikeresen is alakulhat a hétvége baranyai szempontból.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában